Sütés- Főzés > Receptek

Földieper

(1/2) > >>

Tyukanyo.hu:

Itt olvashatjátok a földieperről írt cikkünket.

Tudtad, hogy a 100 gramm eperben közel 60mg C-vitamin található, több, mint az azonos mennyiségű citromban?
Tudtad , hogy az alacsony szénhidrát tartalmú gyümölcsök közé sorolható és hogy 100 gramm eper csak 7 g szénhidrátot tartalmaz?
 
Várjuk öteleteiteket, rceptjeiteket itt.

Napocska:
2012-es ,,Szedd magad" eper-helyek, amikről én tudok.
 
Budapest környékén

http://eperfold.hu/

Győr-Moson-Sopron megyei ,,Szedd magad" eper-lelőhelyek.

http://eperorszag.com/hu/

Az eper ára mai kiírás szerint :430Ft/kg, 10kg felett:395Ft/kg, de szerintem változhat folyamatosan.

Lilli:
Mi fagylaltot készítettünk eperből és nagy sikert aratott vele a férjem.
A recept a férjem saját kísérletezése, ezért nincsenek pontos adatok. :- ;D
De szívesen közkinccsé tesszük  :color: :
Tetszőleges mennyiségű epret (mi kb fél kilót) összeturmixolunk 2,5-3 dl joghurttal
5 tojássárgáját kikeverünk 3-4 evőkanál nádcukorral (tökéletesen jó a kristálycukor is)
2,5-3 dl tejszínt felverünk jó kemény habbá
Ezt a három féle kutyulékot jó alaposan összekeverjük egymással.
Betesszük a fagyasztóba. Azt tapasztaltuk, hogy az állaga jobb lesz, ha kb. fél óra múlva és ezután számított 1 óra elteltével is megkavargatjuk, hogy az állaga jobb legyen. Kb. 3,5-4 óra kellett nálunk, hogy elérje a megfelelő állagot.
És nem egy tömbbe fagyasztottuk, hanem margarinos dobozokban porcióztuk ki. Így gyorsabban hűlt le, mintha egy több lenne és a gyerekek ráírták a dobozokra a nevüket. :love2:

Napocska:
Nagyon jól hangzik ez a recept.
Nyers tojást szerinted ki lehet hagyni vagy mivel lehet helyettesíteni, én félek nyers tojást használni ételekben.

Lilli:
Szerintem, ha kihagyod a nyers tojást , akkor is jó állagú fagylaltot kapsz, mert a kemény habbá vert tejszín megadja a formáját és a jó ízét is. Ez esetben a cukrot tedd a tejszínhez, vagy a joghurtos eperturmixhoz.

Van egy Jamie Oliver-es szorbet receptünk is, ha érdekel valakit. Abba nem kell tojás, sem tejtermék.

Így hangzik: 1 kg eper, 1 citrom reszelt héja, 120 g porcukor, 50 ml pezsgő (mi epres kölyökpezsgővel készítjük)

Jamie azt javasoltja, hogy fagyaszd le a gyümölcsöt elkészítés előtt 1 órával. Majd vedd elő a robotgéped és abban keverd simára a hozzávalókat, ezután told vissza a fagyasztóba és tálalás előtt 5-10 perccel vedd ki, hogy kicsit fellazuljon.

Nos nekünk nincs ilyen szuper robotgépünk, ami a fagyott dolgokat is fel tudná dolgozni, ezért mi fagyasztás előtt turmixoljuk a hozzávalókat, így kicsit több időre van szükség, hogy áthűljön a sörbet.

   Az eredeti recept: Jamie természetesen 100 recept a kertemből című könyvéből van.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése