Sütés- Főzés > Receptek

Medvehagyma

(1/2) > >>

Napocska:
Szomszédomtól kaptunk egy köteg medvehagyma levelet, ők minden évbe elmennek gyűjteni. Én még sose ettem frissen, péksüteményt vettem már amiben volt medvehagyma levél.

Mit lehet belőle készíteni? Tudtok adni kipróbált recepteket?

Hogy lehet eltenni későbbre?

Zsuzsi:
Itt összegyűjtve jópár recept:
http://vegagyerek.blogspot.com/2008/03/medvehagyma-felvons-i-medvehagyma.html

eltenni így kell:
,,A medvehagymát egész évben, hűtőben lehet tárolni, ehhez annyit kell tenni, hogy alaposan meg kell mosni egy nagy adagot, apróra összevágni, majd egy tálba tenni, és megsózni, végül olivaolajjal megöntözni, és tiszta befőttesüvegekben (nálam bébiételes üvegek) tárolni, úgy ,hogy az üveget jól meg kell tömni, és még pluszban olajat önteni rá (a lényeg ne legyen benne levegő)! A tél folyamán aztán bármikor, bármilyen ételhez fel lehet használni (feltéve ha kibírja télig) :) "
 :szakacs:

fkisjudit:
Én fagyasztani szoktam és tejszines medvehagymakrém levest főzök,vagy párolt rizsbe teszem,vagy pogácsát sütök belőle.Imádjuk!!!! Az idén nem szedtünk ,még van egy kevés a tavalyiból és ha frissre vágyok,már van pár tő a kertemben is.:)) Imádom vajaskenyérre szeletelve.:))Most hirtelen nem jut más az eszembe.

Napocska:
Én végül egy kenyeret sütöttem a többit meg lefagyasztottam én is kis adagokban.
Kenyér nem aratott osztatlan sikert családban

fkisjudit:
Kenyérben még nem próbáltam,de a pogácsa az isteni!Az a lényeg,hogy apróra vágd a medvehagymát!!!
Ja és rántottába hmmm....:))

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése