Szerző Téma: Allergia  (Megtekintve 22806 alkalommal)

Napocska

 • Global Moderator
 • tyúkanyó
 • *****
 • HSZ: 6137
  • Tyúkanyó.hu
Allergia
« Dátum: 2011. szeptember 5. 10:12:59 »
Szóba került a pénteki piknikes topicban az allergia, ott ne offoljuk annyira sokat és könyebben visszakereshetőek legyenek az ötletek.

Vegazus idézlek ide is legyen értelme a válaszomnak

Nagyon jó lehetett a Margitszigeten, én is szívesen mennék piknikezni. De sajnos ez most nálam szóba se jöhet, iszonyatosan szenvedek az allergiától. :( Aludni is csak 1-2 órákat tudtam, annyira be volt dugulva az orrom, semmi levegőt nem kaptam. Napközben meg percenként fújom az orromat, már teljesen kidörzsölte a zsepi a bőrt, a torkom fáj, mivel szájon át veszem a levegőt stb. stb... (Mindezt annak ellenére hogy gyógyszert és orrspray-t is használok kifejezetten allergiára valót.) Na de nem nyafogni akarok itt, hanem leírni, milyen praktikákkal próbálkozom. Remélem, titeket nem érint az allergia, de lassan jön a megfázásos/influenzás időszak, és mindenkit gyötörhetnek hasonló tünetek.

Tehát ami legjobban bevált eddig, az a Kleenex balsam nevű papírzsepi, még csak 2 órája használom, de máris sokkal jobb érzés az orrom alatt kidörzsölt bőrnek. Át van itatva ugyanis valamiféle balzsammal, ami ápolja a bőrt. Így minden egyes orrfújásnál, ahelyett hogy a krémet ledörzsölné, mintegy újra bekrémezi a bőrt.

A másik amivel próbálkozom, az az eukaliptusz és borsmenta illat. Ezek köztudottan segítik a légzést, és tisztítják a légutakat. Elsősorban illóolajjal próbálkozom párologtatóban, de a mentolos cukorkák is meglepően jó szolgálatot tesznek.

(Mindezek mellett persze a gyógyszeren is változtatok, hiszen nyilvánvalóan nem sokat segít - ha egyáltalán...)

Lenne egy kérdésem is, hátha van valami tapasztalatotok. Az érdekelne, hogy a kalcium pezsgőtabletta valóban használ-e az allergia tüneteinek enyhítésében? Mert én lassan egy hónapja napi kettőt iszok, de így is majd meghalok. A patikust kérdeztem, ő azt mondta, hogy beválik. Nektek van esetleg valamilyen tapasztalatotok ezen a téren?


Kalcium hatását én se veszem észre igazi komoly pollenallergiánál, csípéseknél jó szolgálatot tesz. A szúnyogcsípés esetén kevésbé vakarászik, kevésbé dagad be és talán hamarabb is múlik el a lányoknak.

Most én is nagyon szenvedek már allergiámtól. Rengeteget tüsszögök folyik az orrom és kikaparom időnként a szemem. MA éjjel 1-2 óránként voltam fent katasztrófa volt . egy dolog azért nem olyan vészes én GYES-en vagyok így kicsit álmosabban is simán végig lehet csinálni a napot és ezért én nem szedek folyamatosan gyógyszert sőt el se mentem felíratni magamnak. Lányok közül ketten szintén allergiások de szerencsére nem túl vészesen. Egyik fűre , hivatalosan tavasztól őszig bármikor rátörhet az allergia neki  Claritint szoktak felírni, de szerencsére egy-egy szezonba 4-5 szemnél nem szokott több kelleni neki. Másik lánynak még nem tudjuk mire allergiás idén májusba tört rá először ő cetirizin-ratiopharm-ot kapott, neki is pár szem után elmúlt köhögése és most augusztusba amikor nagyon nagyon köhögőt és helyettesítő orvos gyógymódja nem vitt semerre, szintén ebből adtam neki és pár szem után rendbe jött.

Én ha éppen nem lányok gyógyszeréből veszek be 1-1 szemet homeopátiával szoktam magam kezelgetni, van amikor az is segít és rövid időre rendbe hoz.

Ilyenkor én szeretek plázákba nagy bevásárló központokba járni, ott klima szerintem tisztítja levegőt is elég hamar jobban szoktam lenni.
Idén már nem szerezzük be,  de Ikea légszűrőjén gondolkozunk hogy hátha segíteni lakás levegőjén és esetleg azt kipróbálni jövőre.

De nagy szerencsémre azért én nem vagyok nagyon allergiás kellemetlen de simán bírható gyógyszer nélkül is.
 
Napocska - :icon_sunny:Blogom

Vegazus

 • tojgli
 • *
 • HSZ: 55
Re:Allergia
« Válasz #1 Dátum: 2011. szeptember 10. 11:59:24 »
Kedves Napocska!

Nagyon köszönöm a válaszodat, és elnézést, hogy offoltam a másik topicban! Csak gondoltam, hátha más is tudja használni az ötleteimet.

Most már szerencsére én is jobban vagyok, Telfast-ot kezdtem el szedni, meg használok szemcseppet, orrspray-t is. Most már valahogy csak kihúzom.

Nektek is jobbulást kívánok!
Vegazus

Napocska

 • Global Moderator
 • tyúkanyó
 • *****
 • HSZ: 6137
  • Tyúkanyó.hu
Re:Allergia
« Válasz #2 Dátum: 2011. szeptember 10. 22:02:21 »
Lassan talán jön egy jó kis eső én ma reggel is bíztam benne , de sajnos nálunk nem volt eső és akkor jobban leszünk. Habár napokban nagyságrenddel jobban vagyok mint egy hete. Végre éjjelente legalább tüsszögés és orrfolyás miatt nem kell kelnem.

Meg még eszembe jutott egy két dolog amit automatikusan csinálok. Sokat mosok ilyenkor hajat, hogy ne rakodjon tele pollennel, meg mindig letakarom ágyunkat nappal ne ágyneműmre rakodjon a sok pollenszemcse.  Meg halottam , hogy ilyenkor célszerű nem szabadban szárítani a ruhát, hanem inkább zárt helyen. Nekem mondjuk csak zárt helyen szárításra van lehetőségem egyenlőre, így nem tudom mennyit számít ilyenkor.
Napocska - :icon_sunny:Blogom

Vegazus

 • tojgli
 • *
 • HSZ: 55
Re:Allergia
« Válasz #3 Dátum: 2011. szeptember 14. 10:39:42 »
A hajmosást anyukám is sűrűn csinálja nyáron, ugyanezért. Nekem elég hosszú a hajam, ezért elég macerás lenne 1-2 naponta mosni. Az ágyneműt ugyan én is letakarom, de szerintem kirázódik belőle a pollen egy része, amikor leveszem az ágyról, úgyhogy nem tudom, ez mennyire hatékony. De azért valamit biztos számít ez is.