Sziasztok! Nem gondoltam,hogy karácsony előtt még ide is be tudok kukkantani.

De micsoda szerencse, mert jó ötletet kaptam a sütés dolgában Zsuzsitól: ez a fagyasztásos dolog már kipróbált? Tutira bejön? A tésztát ki kell olvasztani sütés előtt vagy fagyottan teszitek a sütőbe?
Napocska A 2,5 éves leánykád egy igazi tehetség

, ha már most ennyire szeret részt venni veletek a kreatív tevékenységekben, és kész műalkotásokat készített.
Nekem is van egy tuti receptem, ezt a fajta sütit hetekig el lehet tárolni(persze csak akkor, ha nem fogy el). Egyébként a férjem kedvenc karácsonyi sütije:
GYÜMÖLCSKENYÉRHozzávalók: 3 tojás, vaníliás cukor, 3 evőkanál rum, kicsi fahéj, szerecsendió, kardamom, reszelt narancs és citromhéj, 125 g barna cukor, 125g dió vagy mandula, vagy felesbe mind a kettő

75 g mogyoró, 125g aszalt füge ( datolyát is szoktam bele tenni, de az eredeti recept nem írja)250 g nagyszemű mazsola, 175 g liszt, teáskanál sütőpor, esetleg kandírozott citromhéj, vagy narancshéj, vagy mindkettő.
(Nem szoktam szigorúan betartani a receptben megadott mennyiségeket, de még sosem rontottam el ezt a sütit. Minél több hozzávaló van benne annál finomabb, idén pl. került bele aszalt szilva is.)
Elkészítés:
1. A tojásokat keverőedénybe ütjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot (bourbon, vagy lehet igazi vanília kikapart belseje), a rumot, a fűszereket, a cukrot és kemény krémmé verjük.
2. A diót és a mogyorót durvára vágjuk. Én zacskóba szoktam tenni és klopfolóval töröm apróra. Az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk, a mazsolát megmossuk, konyharuhán megszárítjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
3. A diót, mogyorót, szárított gyümölcsöket, citromhéjat, narancshéjat összevegyítjük és a tojásos krémhez adjuk. Hozzákeverjük a lisztet is.
4. Őzgerincformát, vagy ahhoz hasonló sima magas falú sütőformát zsiradékkal kikenünk (ez azért kell, hogy besimuljon a sütőpapír), sütőpapírral kibélelünk, olvasztott vajjal kicsit átkenünk, beleöntjük a tésztát és elsimítjuk. Alulról a 2. szinten sütjük kb. 80 percig 175 fokon villanysütőben. Akinek gázsütője van, azt hiszem, hogy 2. vagy 3. fokozaton kell sütnie. Figyelni szoktam,hogy nehogy túlpiruljon, ilyenkor letakarom alufóliával, hogy jól átsüljön a belseje is, de ne égjen meg a külső része.
Hetekig eláll fóliába csomagolva, nagyon finom sütemény.