Nagyon jó lehetett a Margitszigeten, én is szívesen mennék piknikezni. De sajnos ez most nálam szóba se jöhet, iszonyatosan szenvedek az allergiától.

Aludni is csak 1-2 órákat tudtam, annyira be volt dugulva az orrom, semmi levegőt nem kaptam. Napközben meg percenként fújom az orromat, már teljesen kidörzsölte a zsepi a bőrt, a torkom fáj, mivel szájon át veszem a levegőt stb. stb... (Mindezt annak ellenére hogy gyógyszert és orrspray-t is használok kifejezetten allergiára valót.) Na de nem nyafogni akarok itt, hanem leírni, milyen praktikákkal próbálkozom. Remélem, titeket nem érint az allergia, de lassan jön a megfázásos/influenzás időszak, és mindenkit gyötörhetnek hasonló tünetek.
Tehát ami legjobban bevált eddig, az a Kleenex balsam nevű papírzsepi, még csak 2 órája használom, de máris sokkal jobb érzés az orrom alatt kidörzsölt bőrnek. Át van itatva ugyanis valamiféle balzsammal, ami ápolja a bőrt. Így minden egyes orrfújásnál, ahelyett hogy a krémet ledörzsölné, mintegy újra bekrémezi a bőrt.
A másik amivel próbálkozom, az az eukaliptusz és borsmenta illat. Ezek köztudottan segítik a légzést, és tisztítják a légutakat. Elsősorban illóolajjal próbálkozom párologtatóban, de a mentolos cukorkák is meglepően jó szolgálatot tesznek.
(Mindezek mellett persze a gyógyszeren is változtatok, hiszen nyilvánvalóan nem sokat segít - ha egyáltalán...)
Lenne egy kérdésem is, hátha van valami tapasztalatotok. Az érdekelne, hogy a kalcium pezsgőtabletta valóban használ-e az allergia tüneteinek enyhítésében? Mert én lassan egy hónapja napi kettőt iszok, de így is majd meghalok. A patikust kérdeztem, ő azt mondta, hogy beválik. Nektek van esetleg valamilyen tapasztalatotok ezen a téren?
Ja és a tündérkert nagyon szép!!

Nem is hallottam még ilyen ötletet.