Szerintem, ha kihagyod a nyers tojást , akkor is jó állagú fagylaltot kapsz, mert a kemény habbá vert tejszín megadja a formáját és a jó ízét is. Ez esetben a cukrot tedd a tejszínhez, vagy a joghurtos eperturmixhoz.
Van egy Jamie Oliver-es szorbet receptünk is, ha érdekel valakit. Abba nem kell tojás, sem tejtermék.
Így hangzik: 1 kg eper, 1 citrom reszelt héja, 120 g porcukor, 50 ml pezsgő (mi epres kölyökpezsgővel készítjük)
Jamie azt javasoltja, hogy fagyaszd le a gyümölcsöt elkészítés előtt 1 órával. Majd vedd elő a robotgéped és abban keverd simára a hozzávalókat, ezután told vissza a fagyasztóba és tálalás előtt 5-10 perccel vedd ki, hogy kicsit fellazuljon.
Nos nekünk nincs ilyen szuper robotgépünk, ami a fagyott dolgokat is fel tudná dolgozni, ezért mi fagyasztás előtt turmixoljuk a hozzávalókat, így kicsit több időre van szükség, hogy áthűljön a sörbet.
Az eredeti recept: Jamie természetesen 100 recept a kertemből című könyvéből van.