Beszélgetősarok > Teázó

Füllentés - Hazugság. Hol a határ?

(1/3) > >>

VeronikaBLne:
Tényleg aranyosak a nyuszik és az angyalkák is, magam is megpróbálkozom vele!

Napocska!

Mostanában a gyerkőceim nem mindig mondják el a valósat, néha csak kicsit írják át, néha viszont telibe letagadnak dolgokat, pedig láttam az előzményt (pl. megütötte-e az egyik a másikat, s ezt letagadja a "támadó" fél, pedig épp láttam az eseményt.)

Van esetleg cikk, mely a "meddig füllentés, mettől hazugság, mi a kettő között a lényeges különbség; mennyire figyeljek oda rá, hogy megelőzzem a notorius hazudozás kialakulását?" problémámra esetleg tippeket javallna? Van erre egyáltalán "recept"? Vagy csak én lihegem túl a dolgot?

Előre is köszönöm!

fkisjudit:
Húú erre én is kíváncsi vagyok,bár nekem már felnőttek a gyerekeim,de azért nagyon érdekel a téma.:))

Zsuzsi:
Nem ígérem, hogy lesz ilyen cikk, olyanokat szoktunk írni, amihez értünk ;)

fkisjudit:
Én azért türelmesen várok,hátha találtok valamit.:)

VeronikaBLne:
Reméljük lesz valami!

Ugyanis eddig ez egy olyan terület, ami kifog rajtam... azt sem tudom, eszik-e vagy isszák. Felnőtteknél más a helyzet, valahogy ott mindig megérzem, hogy valós-e vagy sem az állítása, mondanivalója.
Ám a gyerkeimnél tényleg nem tudom 100%-ig megállapítani, hogy engem akar "hülyíteni", vagy csak viccel, vagy valóban komolyan mondja, amit mond, és én tudom, hogy nem is úgy van...

Persze ha egyértelmű, nincs vita, mert lebukott, de ekkor mit is kell tenni? Hogyan kell reagálni? Mosolyogva rápirítani a valósat, vagy büntetni, mert komoly szándékkal nem mondott igazat?  ???

Kicsit bonyolult a helyzet, ezért nagyon várom a cikket, tanulmányt, bármit...
 

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése