Beszélgetősarok > Teázó

E-book, e-reader (e-könyvek, e-olvasók)

(1/3) > >>

Zsuzsi:
Felvetődött a téma a legutóbbi Pénteki Pikniken, ezért nyitok neki saját helyet :)

Tehát akinek már van, vagy aki még csak gondolkodik rajta, ide megírhatja a véleményét

Kevike:
De jó , hogy előkerült ez a téma, én is nézegetem őket egy-két hónapja.

Volna pár kérdésem, mielőtt bele ugrok vásárlásba.

 Ha van egy pdf  anyag, amit nem akarok kinyomtatni, erre is át tudom tölteni, és ott elolvasni?

Zsuzsi:

--- Idézetet írta: Kevike - 2011. szeptember 13. 18:52:23 ---De jó , hogy előkerült ez a téma, én is nézegetem őket egy-két hónapja.

Volna pár kérdésem, mielőtt bele ugrok vásárlásba.

 Ha van egy pdf  anyag, amit nem akarok kinyomtatni, erre is át tudom tölteni, és ott elolvasni?

--- Idézet vége ---
szia, nem a legjobb rá sajnos a pdf, de általában olvasható, főleg ha nem szkennelt (kép) pdf-ről van szó. Egyébként meg érdemes a Calibre nevű programmal átkonvertálni e-könyv formátumba

Zsuzsi:
Ezt bemásolom, mert nagyon hasznos:

MP3-lejátszó:

A Kindle3 könyvolvasó egyik igen kellemes tulajdonsága, hogy MP3-lejátszóként is működik. Apróbb kellemetlenség, hogy alaphelyzetben nagyon korlátozottak a lehetőségei. Lássuk csak sorban, hogyan is működik az MP3-file-ok lejátszása.

1. Csatlakoztassuk a Kindle-t a számítógépünkhöz. Ekkor a Sajátgép menüben új meghajtóként jelenik meg, láthatóvá válnak a Kindle 3 mappái.

2. Másoljuk át a hallgatni kívánt számokat a Kindle Music mappájába.

3. Válasszuk le a meghajtó-t a szokásos módon (Hardver biztonságos eltávolítása), és az ALT+szóköz segítségével elindíthatjuk a zeneszámok lejátszását. (Ugyanez elérhető a Home/Menu/Experimental/Play Music útvonalon is.)

A lejátszás bármikor (olvasás közben is) megállítható szintén az ALT+szóközzel. A következő számra az ALT+F billentyű lenyomásával léphetünk. És ennyi!
A zeneszámokat a felmásolás sorrendjében hallgathatjuk, válogatási lehetőségünk nincs, hiszen Médialejátszó sincs:-(

Mielőtt végképp elkeserednénk, íme egy furfangos megoldás, fussunk neki mégegyszer:

1. Csatlakoztassuk a Kindle-t a számítógépünkhöz. Ekkor a Sajátgép menüben új meghajtóként jelenik meg, láthatóvá válnak a Kindle 3 mappái.

2. Másoljuk át a hallgatni kívánt számokat a Kindle Audible mappájába. Hoppá!

3. Válasszuk le a meghajtó-t a szokásos módon (Hardver biztonságos eltávolítása), és mit látnak szemeink? A zeneszámok megjelennek a könyvek listájában, előttük apró “audio” felirattal!

4. A kívánt zeneszám nevére kattintva egy korlátozott, de mégis Médialejátszó tárul a szemünk elé. A képernyő felső részén a dal címét és akár az énekes nevét is láthatjuk, ha az MP3-adatok között szerepeltek ezek, alul pedig Lejátszás/Leállítás, illetve 30mp-es előre és visszatekerési lehetőséget kapunk. A balszélen található gomb lenyomására pedig a zene legelejére ugrik vissza a lejátszó.

Ezzel a zeneszámok tetszőleges sorrendben való meghallgatása tulajdonképpen meg is oldódott. Az már csak hab a tortán, hogy a könyvekhez hasonlóan a zeneszámok is Gyűjteménybe (Collections) szervezhetők, így könnyebben áttekinthetővé válik a tartalomjegyzék, ha sok zenét másolunk fel.

Hangoskönyvek lejátszása:
Most már elárulhatjuk azt is, hogy az előbbi furfangot igazából nem az MP3-ak, hanem a hangoskönyvek hallgatása miatt tette bele az eszközbe az Amazon. (Lásd a 30mp-es tekerési lehetőség például), mi csak kihasználtuk ezt.
Hangoskönyv esetében az előbb bemutatott lejátszó töltődik be, és a már említett lehetőségeket kínálja a hangoskönyvek hallgatására. A lejátszó alsó sorában látható gombok közül az Elejére/Végére gombok hangos könyvek esetén sem aktívak! (Legalább is az általunk próbált hangoskönyvek esetében:-)

Sajnos egy probléma viszont felmerül az így megtalált Média lejátszóval. Nem fut a háttérben, tehát ha így szeretnénk zenét hallgatni, akkor nem tudunk közben olvasni. Mivel pedig az MP3-akat az Audible mappába tettük, a “sima” Play Music nem fogja megtalálni őket. Hm?
A lehetséges megoldás: a zenék duplikálása, mindkét mappába másolva mindkét út járható lesz, persze, ezzel helyet veszítünk.

http://kindlevarazs.wordpress.com/2010/11/13/a-kindle-hangjai/

Morcoska:
Sziasztok,

Most már többektől utána kérdezve nekem is az amazont ajánlották. Kérdéseim még:

1. Van benne világítás? Ha igen, az mennyire erős? Vagy lehet állítani az élességét?

2. A képernyője karcolódhat?

3. Magyar újságokat is lehet rá előfizetni?

4. Rádiót is lehet rajta hallgatni?

5. Én szemüveges vagyok, nem olyan vészesen erős a szemüvegem, de azért a szemem könnyebben elfárad, mintha jó lenne. Van esetleg olyan tapasztalatotok, hogy a könnyvvel összehasonlítva mennyire terheli meg a szemet?

Köszi mindenkinek,

Ancsa

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése