Beszélgetősarok > Teázó

Program ajánló!

(1/4) > >>

Napocska:
VIII. Napfényes Fesztivál 2011. 06. 05.

Nyolcadik alkalommal várja Önt (és partnerét, barátait, családját)
2011. június 5-én, vasárnap a Napfényes Fesztivál,
az egészséges életmód egyik legnagyobb hazai rendezvénye.


Ami már hagyomány:

    * a rendezvény célja és szellemisége
    * a helyszín (Petőfi Csarnok, Városliget)
    * az egyedül, társasággal és családdal érkezők is nagyszerűen érezhetik magukat
    * egész napos programot kínálunk
    * lesz lehetőség elmélyülésre, tanulásra az előadások (F. Várkonyi Zsuzsa, Kaló Jenő, Laár András, Tarr Bence László, Váradi Tibor), workshopok, konzultációk révén
    * és a tartalmas szórakozásról is gondoskodunk (koncertek, zenés-táncos produkciók, interaktív programok)
    * a változatos gyermekprogramok is egymást követik reggeltől késő délutánig
    * A Fesztivál belépőjegyével minden programon további térítés nélkül részt vehet (pl. workshopok, egyéni konzultációk, kipróbálható kezelések, gyermekjátékok, kézműves foglalkozások stb.)
    * finomakat ehet-ihat
    * kedvezményesen vásárolhat

Ami idén újdonság:

    * idei sztárvendégeink: a világhírű Rippel Testvérek, Illényi Katica, Sasvári Sándor és Mahó Andrea
    * lesz gyógynövény tanácsadás, cirkusz-, társasjáték és kalligráfia sátor, zsonglőrmutatványok tanítása és még számos meglepetés
    * jelentősen csökkentettük a belépők árát, bevezettük a kedvezményes családi jegyet
    * a belépők mellé ráadásként kedvezményekre jogosító kuponfüzetet adunk
    * jegyét meg is nyerheti a honlapon vagy a Facebookon

Már most érdemes beírni a naptárba, szólni a családnak, az ismerősöknek – jöjjenek el ők is.

Részletes program

Pár éve voltam kint lányokkal, nagyon élvezték, nagyon jó programok voltak abba az évbe a gyerekeknek is és a felnőtteknek is. Remélem nem változott a rendezvény színvonala azóta se.

Zsuzsi:


Program leírása: http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2011/05/visszaszamlalas.html#
A gyerekeket a Kuktanoda Főzőiskola és játszóház is várja, ahol a konyhaművészet csínját-bínját szakértőktől leshetik el a fiatal tanoncok. A felnőtteknek a Dining Guide Lounge kávéházi környezetben kínál felejthetetlen élményt a legjobb cukrászdákkal és csokoládé manufaktúrákkal együttműködve. Konyhatechnikai Kiállításnak is helyt ad a Food Show, ahol a legkorszerűbb berendezésekkel és eszközökkel ismerkedhet meg a szakma és a gourmet hobbiszakácsok tábora. Természetesen sok más programmal is várják a fesztiválra érkezőket, főzőbemutatók és kóstolók is színesítik a gasztronómiai eseményt.

A Blogkóstoló alatt a közismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor vezetésével megalakult Garami Funky Staff lép fel. A zenekar a 70-es, 80-as és 90-es évek funky, disco és soul slágereivel szórakoztatja a közönséget. A zenészek pedig nemcsak a fülnek kedveznek az ismert dallamokkal, hanem a szemnek is, hiszen a színpadon csillogó, korabeli disco ruhákban tündökölnek majd.

A rendezvény helyszíne a Millenáris Park (H–1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.), ahol a „B” csarnokban találtok meg minket, a Marczibányi tér felől közelíthető meg a legegyszerűbben.  A „B”csarnok bejáratánál lehet felvenni az esetlegesen előre megrendelt jegyeket, melyek ára 1000 Ft/fő. A parkolás nehézkes lesz a környéken, érdemesebb autó nélkül érkezni.

A Blogkóstolón a Szigeten megismert fesztiválkártyás módszerrel lehet majd fizetni, amely gyakorlatilag egy alkalomra szóló „bankkártya”. Az ételekből egy kóstolóadag 690 Ft, italokat két kifejezetten erre az alkalomra felállított pult kínál majd, természetesen a bloggerek által készített ételekhez külön borkínálat is megtalálható lesz.

Az alábbi linken még több infó a rendezvényről: Dining Guide Food Show

Napocska:
2011. szeptember 10-11-én Vidám Doboz Napok a Fővárosi Állatkertben


Idén is megrendezésre kerül az Italos Karton Egyesülés és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös akciója 2011. szeptember 10-11-én! Részletek az Állatkert honlapján

Morcoska:
Fesztivál, ahol még a csigát is futásra bírják

Első alkalommal rendeznek csigafesztivált Magyarországon október elsején. A zalaszentgróti szervezők célja, hogy népszerűsítsék a francia gasztronómiát.

Zalaszentgrót hosszú évek óta a csigafeldolgozás fellegvára, a cég francia tulajdonosa, William Chapron ezért is gondolt arra, hogy az emberekkel megismerteti az ételeket.

- Franciaországban megszokott, napi étel a csiga, szeretném, ha a Magyarországon is népszerűbbé válna, az emberek megismernék, megszeretnék - fogalmazott.

Külföldről és hazánkból több mesterszakács érkezik az első, hagyományteremtő Magyarországi csigafesztivál (A burgundi ízek világa) elnevezésű rendezvényre, akik különböző módon készítik majd el a csigát és fekete kagylót. Felkértek helybeli mestereket is, akik szintén bemutatják a saját receptjeik alapján készült étkeket.

A nap azonban nem csak a gasztronómiáról, a kóstolásról, a különlegességek értékeléséről szól majd, a zalaszentgróti Templom téren 11 órától  gyermekek és felnőttek számára egyaránt  számos olyan rendezvényt, tréfás megmérettetést tartanak, melyek a csigákkal kapcsolatos. Lesz egyebek között csigafőző, -evő, -futtató, s -bicikli verseny. A programban többek között koncertet ad Zséda, a Mystery Gang, de lesz braziltánc show is.

Morcoska:
Sziasztok,

Lenne egy kérdésem, bár nem tudom, h ebben a topic-ban jó helyen járok-e...
Olvastam, hogy a hétvégén lesz baba-mama expo a Hungexpo területén. Érdemes oda kimenni? Van valakinek tapasztalata?  3 éves lánykámnak lehetne jó áron venni őszi-téli ruhákat?

Köszönöm a válaszaitokat

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése