Kézművesség > Ünnepre készülünk

Anyák napja

(1/5) > >>

Zsuzsi:
Meglepődve láttam ma a naptárra pillantva, hogy jövő héten már Anyák napja. Rohan az idő :)
Most már abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy 3féle alkotást is fogok kapni, ezeket el szoktam tenni, mert szerintem a gyerekeim tökéletesek alkotnak  :knuddel:

VeronikaBLne:
 :)
Tavaly az óvodában készített ajándékot lekentem dekupázs-ragasztóval, és kiakasztottam a falra (egy kartonlapból készített kép volt, apró krepp-papír galacsinokat ragasztottak rá, orgonát ábrázolt! Egy fehéret és egy rózsaszínt kaptam a fiúktól!

Nyílt nap keretében tartják az oviban az anyák napját, kíváncsi leszek, most milyen meglepi műsorral készülnek! Idén lesz az első, hogy az ikrek mellett a lánykám is részt vesz benne (egy csoportba járnak)!  :D

Én is mindent elteszek! Rajzot, vágást, mindenből az elsőt (cipő, bugyogó, szandi, fogkefe, stb.).

Húsz év múlva nagy buli lesz átnézni a dobozokat és dossziékat!  ;D

VeronikaBLne:
Eme szép ünneppel kapcsoltban felmerült bennem egy kérdés. Elég mókás, de hátha tudtok segíteni:

Miként lehet "rászoktatni" a gyermekeket az ilyen jellegű ünnepekre, ha apa is csélcsap és elfelejtkezik róla, vagy nem olyan kreatív, mint anyu?

Csináljuk meg a magunknak szánt ajándékot a gyermekekkel, és aztán rejtsék el, majd a nagy napon adják oda, mi pedig lepődjünk meg kedvesen? (bár maga a gyártás folyamata is ajándék lehet)  ???

Vagy csináljunk egy mintát - vagy többfélét -, adjuk oda apunak, és bízzuk rá a gyermekekkel való legyártást?

Vagy... vagy...

Mi eljártunk orgonát csenni apuval, de a párom oly sokáig dolgozik, hogy az ilyesmi teljesen kizárt, vagy nehezen kivitelezhető... vagy nem is tudom... nem volt szívünk hajnalban felkelteni a srácokat, hogy elmenjenek apával nekem orgonáért  :)

Szerintetek?

Tyukanyo.hu:
Weblapunk Anyáknapi gyűjtőoldala

Napocska:Szükségünk van hozzá egy hosszú papírcsíkra /Ikea Rajzpapir tekercs/ rózsaszín és fekete vagy sötétbarna temperára és pet palackra amelynek az alja a kívánt mintájú jó pár 1,5l és 2 l palack megfelelő.

Vágunk egy 1-1,5 m-es papírcsíkot,  fekete  vagy barna temperával megfestjük az ágakat, majd a palack aljával rányomdázzuk a virágokat.


A kép forrása és angol nyelvű útmutató a készítéséhez.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése