Szerző Téma: Mennyibe kerül az ovi?  (Megtekintve 16636 alkalommal)

Zsuzsi

  • Global Moderator
  • tyúkanyó
  • *****
  • HSZ: 7074
  • Tyúkanyó
Mennyibe kerül az ovi?
« Dátum: 2010. április 15. 18:38:26 »
Nálatok mennyi a havi csoportpénz? ebből mire költenek, és mi az, amit még pluszban vinni kell? Gyümölcs van minden nap, vagy azt is a szülők viszik?
Az olvasó nők veszélyesek!

VeronikaBLne

  • naposcsibe
  • **
  • HSZ: 120
Re:Mennyibe kerül az ovi?
« Válasz #1 Dátum: 2010. április 19. 15:32:25 »
Sziasztok!

Mi vidéken járunk oviba.

Havi csoportpénz nincsen.

Minden évkezdéskor beadunk 1.000 Ft-ot gyermekenként, hogy abból vegyenek az óvónénik egyforma fogkrémet (így nincs vita, hogy kinek milyen ízű vagy színű), színes ceruzát, festéket, jó minőségű zsírkrétát.

Egy csomi WC papír, papírzsepi, szalvéta, folyékony szappan(utántöltő) gyermekenként amit nagyon megköszönnek az óvónénik, ha viszünk (mert ugye hivatalosan nem kérhetik, hiszen önkormányzati feladat az óvodák ilyetén ellátása, de tudjuk, hogy ez a mai világban nem fér bele a keretbe).

Ha valaki tud, visz papírt, amire tudnak rajzolni (akár munkahelyről rontott egyoldalas nyomtatást, hiszen a túloldalára lehet firkálni).

Ha van bábszínház, egyéb program, kirándulás bérelt busszal, akkor az időpont előtt egy héttel kiírják a csoport faliújságjára, és a pénzt az óvónénik szedik be.
Bábszínház pl. 400 Ft/fő, márc. 15-ei zenés műsor ovisoknak 400 Ft/fő, buszkirándulás 500 Ft/fő, stb.

A karácsonyi ünnepély, melynek meglepije a csoport fája alá a tornatermi betlehemes előadás alatt a dadusnéni által becsempészett ajándék: 1.500 Ft/fő. Ebben könyv és egy kisebb ajándék található.

Évente egyszer megjelenik egy profi fotós, aki - tavaly pl. förtelmes háttér előtt - készít képeket a gyerkőcökről. Ennek darabja 450 Ft/db, ha kérsz papír képtartót, és 350 Ft, ha nem. A csoportkép 500 Ft.

A szülői munkaközösség keretében a szülőktől szoktam 500 Ft-ot kérni gyermekenként azoktól, akik beszállnak az ajándékozásba a nyári szünet utolsó hetére (megköszönjük áldozatos munkájukat), és szintén 500 Ft/gyermek a karácsonyi ajándékcsomag a fa alá (könyvutalvány+édesség+valami szobrocska). Ez nem kötelező, csak aki beszáll. A képeslapot saját magam készítem, mejben a beszállt gyermekek neve, vers és dátum van.

Az óvónénik és dadusnéni nevenapja, a pedagógusnap pedig csak figyelmeztető üzenetet küldök a szülőknek, és ezt mindenki belátása szerint egyedileg rendezi.

Gyümölcsöt ebédhez hetente egyszer "hivatalból" kapnak a hétfői napon. Ez mellett a mi csoportunkban minden héten szerdán visz minden gyerkőc egy gyümölcsöt (vagy sárgarépát! vagy kígyóubit, stb.), illetve saját befőttet is szoktam néha adni, ha nincs otthon három féle valami. Ezekből gyümölcssalátát készítenek, illetve feldarabolva nyersen eszik a zöldségféléket (mert a birkaszellemnek hála, ha a másik 8 eszik nyers sárgarépát vagy almát, akkor az a gyerkőc is fog, aki otthon egyáltalán nem eszik ilyesmit, mert nem lehet az olyan rossz.) És mivel sok gyümölcs gyűlik össze, beosztással egész hétre jut.

Mivel a csapvíz igen hideg, így minden hétfőn egy üveg pöttynélküli ásványvizet is viszünk gyermekenként.

És itt teszem hozzá, ha valaki nem viszi a kezdő csomin kívül a dolgokat, attól a gyermek nem lesz megkülönböztetve, ő is ehet gyümit, és ő is iszik az ásványvízből.
Ez azért fontos, mert mindenkinél lehetnek olyan hónapok, mikor egyszerűen a 100 Ft-os víz megvétele is gondot jelent (sajnos ezt tapasztalatból tudom).

És vannak vásárok pl. húsvét és karácsony előtt, mikor a szülők saját kezű munkáikat felajánlva a csoportnak, valamint a gyermekek és óvónénik munkáit meg lehet vásárolni, és ez az óvoda alapítványának hoz pénzt, és új fejlesztő játékokat, udvari kütyüket vesznek belőle.

Van alapítványa az ovinak, arra pedig az adó 1%-át adhatja a szülő, és a Liones által egy kártyát kapott mindenki, amivel a vásárlások bizonyos %-ának megfelelő Ft összeget utalják az alapítványnak (eddig a közeli Auchan is részese volt, de sajna ő most ebből kiszállt).

A mi ovinkban ez így működik.