Sziasztok!
A papírbéka ugratást én is szerettem kiskoromban.

Én egy egyszerű kis karkötőt készítettem a 4 éves unokahúgom születésnapjára, ami sötétben kicsit világít. Itt meg tudjátok nézni:
http://vegazus.blogspot.com/2011/10/lili-karkoto.htmlAmi kell hozzá: gumisdamil és gyöngyök. A damilra egyszerűen felfűzzük a gyöngyöket. Ami kicsit trükkös, az a csomózás, ugyanis a gumisdamilra kötött csomó nagyon könnyen szétbomlik. Érdemes olyan 8-10 centit hagyni a felfűzött gyöngyök mindkét oldalán, hogy könnyebb legyen a csomózás. Először egy olyan csomót kössünk, amihez mindkét szálat egyszerre össze kell fogni. Mielőtt meghúznánk a csomót, egy tűt illesszünk be a hurokba, azzal könnyen tudjuk a csomó helyét változtatni (hogy ne lötyögjenek a damilon a gyöngyök). Ezután szétválasztjuk a damil két végét, és két olyan csomót kötünk, amit cipőfűzéskor a masni alá teszünk. Ez elvileg elég jól kell tartson, de azért ne vágjuk el túl közel a csomóhoz a maradék damilt, hagyjunk úgy fél centit. Én egy pici körömlakkot is szoktam cseppenteni a csomóra, de azzal csak óvatosan, mert állítólag a lakktól megkeményedik a damil, és ha a csomó melletti részre is jut belőle, ott eltörhet a damil.
Remélem, érthető lett a leírás, de ha nem, akkor kérdezzetek!