Szerző Téma: Távmunka, a nők mentsvára  (Megtekintve 18972 alkalommal)

Napocska

 • Global Moderator
 • tyúkanyó
 • *****
 • HSZ: 6137
  • Tyúkanyó.hu
Távmunka, a nők mentsvára
« Dátum: 2010. február 12. 10:27:53 »
A munkaadók azért nem szeretnek női munkavállalókat foglalkoztatni, mert ...

Tovább a teljes cikkhez...
Napocska - :icon_sunny:Blogom

Napocska

 • Global Moderator
 • tyúkanyó
 • *****
 • HSZ: 6137
  • Tyúkanyó.hu
Re:Távmunka, a nők mentsvára
« Válasz #1 Dátum: 2010. február 12. 11:35:22 »
Cikket Zsuzsi írta, és egyet értek riportalany Zsuzsijával.

Próbáltam én is a távmunkás létet. Igaz most épp nem gyakorlom aktívan, csak nagyon kevés munkát tudok elválalni, most babázok elsősőrban. Nem volt egyszerű elindulni és teljes fizetést alkalmi mumkákból minden hónapba nem is sikerült összeszedni, de kis családi kassza kiegészítésnek jól jött amit csináltam. Főleg hirdetés feladásra, linkgyűjtésre volt igény.  De időnként akad gépelés is főleg hanganyagról. Én csináltam magamnak egy weblapot és azt hirdettem így estek be az ügyfelek és így keresnek mai napig is.
Napocska - :icon_sunny:Blogom

VeronikaBLne

 • naposcsibe
 • **
 • HSZ: 120
Re:Távmunka, a nők mentsvára
« Válasz #2 Dátum: 2010. március 16. 13:55:58 »
Kedves Napocska!
Olvasva a cikket, illetve a hozzászólásodat, igen megdöbbentem, de egyszerre fel is villanyozódtam!
Háromgyermekes, vidéki városban élő anyuka vagyok, igen kötött óvodai nyitvatartás mellett keresek munkát Pesten illetve a környéken. Iker-GYESen lévő anyuka, aki nem kell majd a régi munkahelyére vissza (létszámleépítés miatt), és nem kell az újakra sem.
Én is folyamatosan - immáron két éve - keresek itthonra munkát, de nem sikerült. Kerestem, kutattam, jelentkeztem, hirdettem... mégsem jön össze. Kérlek ha van rá mód, vegyük fel a kapcsolatot, hogy tapasztalataidat átvehessem.

Napocska

 • Global Moderator
 • tyúkanyó
 • *****
 • HSZ: 6137
  • Tyúkanyó.hu
Re:Távmunka, a nők mentsvára
« Válasz #3 Dátum: 2010. március 17. 07:59:06 »
Kedves Veronika!

Nem egyszerű sajnos így se munkát találni, én készítettem egy weblapot magamnak , bárhol akár ingyenes helyen is lehet. A weblapomat aztán mindenhol hirdettem ingyen ahol tudtam. Fórumokon aláírásomban, levelezésembe az aláírásba.

Engem főleg gépelés ügybe keresnek legnépszerűbb a hanganyagról gépelés, de akadnak akiknek óradíjba hirdetést helyezek el ingyenes weboldalakon, vagy linkeket gyűjtők. Készítettem pár weblapot is. Ezen kívül én bújtam a hirdetési újságokat és kerestem olyan kis helyeket ahol napi pár órában keresnek adminisztrációs feladatra valakit. Így is találtam magamnak munkát.

Én Gyet-en voltam így a mellé APEH-es ügyintézővel kerestünk olyan tevékenységet amihez nem kell vállalkozás elég adószámmal rendelkező magánemberré válnom. Így számlát adtam és év végén bevallással bevallottam az évi jövedelmet.

Sokat ezzel nem lehet keresni  szerintem, de nekem Gyet mellé kiegészítésnek jól jött, hol több hol kevesebb jött össze egy-egy hónapban. De azért pl fő bejelentet munkaként nem éri meg csinálni annyira sok nem jön be belőle.

Én magam részéről nem hiszek az olyan cégeknek, ahol munkáért vagy adatbázisba kerülésért előre bármit is fizetni kell. Én úgy gondolom az átverés, a rászorultak a kétségbe eset emberek lehúzása.Azt mondjuk elfogadhatónak tartom ha pl. a kifizetett munka után csekély jutalékot kér, hisz tény üzemeltetnie kell adatbázist, de így ő is ösztönözve van arra hogy munkát közvetítsen.

Első körbe ez jutott eszembe ezt akartam leírni neked van esetleg kérdésed?
Te mivel foglalkoztál előtte esetleg van nyelvtudásod?
Napocska - :icon_sunny:Blogom

VeronikaBLne

 • naposcsibe
 • **
 • HSZ: 120
Re:Távmunka, a nők mentsvára
« Válasz #4 Dátum: 2010. március 22. 14:03:26 »
Kedves Napocska!

Köszönöm a választ! Már gondolkodtam a weboldal készítésén, de most eljutottam oda, hogy valóban megpróbálom.

Sajnos a hirdetések terén nem találtam eddig semmit, pedig igen sok hirdetési oldalt böngészek. (Hol sikerült ilyen munkára lelned?)
Ami pedig napi pár órás alkalmi munka lenne, az általában Pesten végezhető, olyan könyvtárakban és levéltárakban, melyek 9kor nyitnak, és 17ig kell dolgozni. Ez pedig ütközik a vonattal elérendő óvoda nyitvatartásával (ami nem olyan rugalmas, mint Pesten, nem alkalmazkodik a más városba járó anyukák munkaidejéhez).  :(
De azért nem adom fel, csak annyira kiábrándító.

Hogy mivel foglalkoztam?
Rendszergazdaként dolgoztam 5 percre tőlünk, de a főnököm elhúnyt, a nagyvállalat pedig kiszervezte az informatikát, mert így gazdaságosabb nekik. Így nem várnak vissza, létszámleépítés címén fognak elköszönni tőlem.
Ráadásul eltelt 5 év, kiestem a gyakorlatból, újra iskolapadba kellene ülnöm, de nincs rá felhasználható keretem.  :(

Nyelvtudás?
Hát ez meg fog döbbenteni téged: semmilyen nincs. Az angolt annyira tudtam, amennyire a munkámhoz kellett, de azt is csak felejtettem.
Annak idején én még oroszt tanultam nagy vastag vöröskötéses könyvből.

Szeretnék tanulni, de sajna a gyes-ből nem telik erre sem (meg lassan semmire sem) :(
Pedig ha nincs miből tanulni, akkor nincs esélyem, ezt tudom. De ha nincs munkám, nincs miből újra-, tovább- illetve átképezni magam. És ez egy csapda, amiben sokan fuldoklunk.

Sajnálom, hogy ezt csak mi - akik benne élnek - veszik észre.
Mert előre gondolkodva: mennyivel egyszerűbb lenne a gyes alatt tanulni a munkanélküliekkel együtt, mint mondjuk a munkanélküli segély mellett.
És ez nem csak nekem lenne biznisz, hanem az államnak is: hiszen gyes után már egy munkába álló termelőt kapnának vissza, és nem kellene költeni a munkanélküli segélyezésemre. Ráadásul most azért a húsz várossal arrébb lévő munkanélküli központba talán könnyebben előteremteném a költségét, mint majd a 90 napig semmilyen munkanélküli segélyből.

Vagy ezt csak én látom ilyen formában logikusnak?

Napocska

 • Global Moderator
 • tyúkanyó
 • *****
 • HSZ: 6137
  • Tyúkanyó.hu
Re:Távmunka, a nők mentsvára
« Válasz #5 Dátum: 2010. március 23. 12:20:54 »
Kedves Veronika!

Expressz oldalán találtam adminisztrációs munkát egy szépségszalon kereset recepcióst.
Igen nekem azért alapvető előnyöm hogy Budapesti vagyok, sajnos vidéken a lehetőségek nagyon szűkösek hogy finoman fogalmazzunk.

Sajnos ez a valóság, ésszerűségre meg ne számítson az ember. Logikus lehetőségek nincsenek :(
Napocska - :icon_sunny:Blogom

VeronikaBLne

 • naposcsibe
 • **
 • HSZ: 120
Re:Távmunka, a nők mentsvára
« Válasz #6 Dátum: 2010. március 27. 09:33:45 »
Hahó!

Pedig nem ártana, ha végre logikus döntéseket hoznának, és logikus lépéseket tennének ez ügyben!

Hogy miért?

Épp most készült el egy felmérés, miszerint a friss-nyugdíjasok létszáma magasabb, mint a friss-munkába lépők száma.

És mi gyesesek pedig tudnánk és szeretnénk dolgozni, csak főállásunkhoz (gyermeknevelés) viszonyítottan rugalmasabb beosztásban. És akkor máris több lenne a munkás, mint az eltartandó nyugdíjas (és tisztelettel kérem ne értse félre senki az "eltartandó" kifejezést, nem negatív töltettel bír, mindössze arra irányul, hogy a dolgozók befizetett adóFt-jainak egy részét fordítják a segélyekre, nyugdíjakra, egyéb kifizetésekre).
Szóval ezt olyan nehéz észrevenni és tenni érte?!  ???

Mert egyik oldalról noszogatnak, hogy merj vállalni több gyermeket, mert "elöregedik" a társadalom, és annak nem lesz jó vége.
A másik oldalon pedig kapod a pofonokat nap mint nap, mert ha van gyermeked (ha 3 vagy több, akkor meg pláne) nem kellessz, mert megbízhatatlan munkaerő vagy.  :-\

Kérdem én: Miért lennék megbízhatatlan, mikor nekem 3 gyermeket kell etetnem, ruháznom, élményekkel megtöltenem (bábszínház, úszás, sportok, stb.)? Miből gondolja egy munkáltató, hogy a célom az, hogy táppénzen töltsem a munkaidőm? Szerintük nem célom a munka, amiből pénzem lesz, s amit a családomra költhetek?  :angry4:

Vagyis véleményem szerint megbízhatóbb munkaerő nincs a gyermeket nevelő embereknél!!!!!!!!!! 
Persze a betegség nem válogat, s ha a gyermek beteg és mindenki aktív dolgozó a nagyik közül, otthon kell maradni vele.
És épp ezért kell a rugalmasság a munkában: akár bemegyek este, ha apa hazaér, akár hazaviszem a munkát, és este végzem el, stb. A munka készen lehet úgy is, ha nem a főnökkel egy munkaidőben végzem el a betegség 1-2 hete alatt.

Csak akarni kéne, csak szervezni kéne, csak próbálkozni kéne... De én nem vagyok olyan helyzetben, hogybebizonyítsam: az elképzelésem működőképes alternatíva!!!   :laughing5:

Zsuzsi

 • Global Moderator
 • tyúkanyó
 • *****
 • HSZ: 7074
 • Tyúkanyó
Re:Távmunka, a nők mentsvára
« Válasz #7 Dátum: 2010. május 21. 06:54:38 »
Gondoljátok, hogy a következő pár évben fog valami változni? persze pozitív irányba...
Az olvasó nők veszélyesek!

VeronikaBLne

 • naposcsibe
 • **
 • HSZ: 120
Re:Távmunka, a nők mentsvára
« Válasz #8 Dátum: 2010. június 1. 17:37:02 »
Reménykedjünk, hogy a változás hamar fog jönni!
Mindenkinek jó lenne, annyi anyukát ismerek, aki egyszerűen nem jut munkához a gyerkőc(ök) miatt, és az internetes hirdetések 95%-a pedig a "fizess, hogy küldjem a teendőket" kategória, ami totál átverés... kihasználják a kétségbeesést.
Úgyhogy reménykedjünk, hogy a változás a küszöbön áll... bár eddig is tehettek már volna ellene, de valahogy ez a része a munkavállalásnak mindig sutba lett dobva.