Tyukanyo.hu Fórum

Kézművesség => Ünnepre készülünk => A témát indította: barbara - 2010. március 13. 17:27:36

Cím: szülinap!
Írta: barbara - 2010. március 13. 17:27:36
szülinapi buli segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cím: Re:szülinap!
Írta: Napocska - 2010. március 14. 07:27:16
Hányan lesznek? Fiúk, lányok vegyesen? Mit szeret gyereked? Hány órás lesz a szülinapi buli?
Cím: Re:szülinap!
Írta: barbara - 2010. március 14. 08:54:18
Lesznek fiuk is meg lányok is.9 embert hívunk meg,és mivel a bulit áttetük áprilisba ezért valószínű,hogy sokat leszünk kint.A buli 15-19-ig tart.A lányom a karaokit kivéve mindent szívesen csinál.Bár ez nekem egy kicsit fursca volt mert ebben a korban (12)szeretik.Szóval nyitottak vagyunk mindenre.
Cím: Re:szülinap!
Írta: Napocska - 2010. március 17. 08:18:04
Egy szabadtéri bulinál nincs is jobb, főleg ha saját kertbe rendezhető. A fiú lány vegyes társaság azért eléggé nehezíti a dolgot szerintem. Nekem 4 lány mamájaként főleg lányos dolgok jutnak eszembe. 
Lányok nálunk szerették ki tud többet, ki ismeri fel vagy messzebb dobni vinni jellegű játékokat. Volt hogy társasjátékot szerkesztettünk a föld körül és körbeutaztattuk velük a földrészeket, ahol kérdéseket kaptak és a földrészre jellemző ajándékot.
Lányom volt olyan buliba ahol házigazda kvízt csinált a jelenlévőkből, ki szeret ezt kinek a kedvence ez meg hasonló kérdések.
Cím: Re:szülinap!
Írta: Zsuzsi - 2010. március 17. 08:23:46
Nem tudom, a lányok manapság is ,,gumiznak"-e még az iskolaudvaron, de ha nem, esetleg meg lehet őket rá tanítani. Mi annyira szerettük :)
Cím: Re:szülinap!
Írta: barbara - 2010. március 17. 15:55:51
Köszönöm az ötleteket!Már több oldalon is keresgéltem.Egyébként a lányom mesélte,hogy az egyik barátnőjénél "gyilkososat"játszottak!Nekem elejinte nem igazán tetszett de ő nagyon szereti.Ez egy olyan játék amikor kis cetlikre írnak egyre azt,hogy rendőr egyre azt,gyilkos a többire ember.Aztán a rendőr kimegy a szobából és ezután leoltják a villanyt és a gyilkos pedig valakit a sötétben megmarkol a megmarkólt síkít a rendőr bejön és mindenkinek el kell mondania,hogy épp mit csinált pl.:"Én éppen a tévét néztem amikor egy sikolyt hallottam!!  De akármit lehet.
SZIGORÚ SZABÁLY!!!AMIT HÚZTÁL AZT NEM MONDHATOD EL!CSAK A RENDŐRNEK SZABAD MEGMONDANI HOGY Ő A RENDŐR!!!!!A jháték végén mikor már mindenki elmondta,hogy mit csinált azután gyanúsítani kell a gyanusítás után a gyilkos feladja magát!
 :D szép napot!javascript:void(0); :flower:
Cím: Re:szülinap!
Írta: VeronikaBLne - 2010. április 9. 12:30:54
Ez a gyilkosos játék az én gyermekkoromban is jó időtöltésnek számított.
De gondolni kell arra is, ha esetleg nem a kertben lesztek.
Készíts A4-es méretű Ország-Város játékhoz  szükséges táblázatot. Ez 12 éves korban nagyon jó játék (szerintem). Lényege: a tábla fejlécébe írj kategóriákat: ország, város, híresember, folyó, hegy, könyv és filmcím (mese is lehet), stb. Az első játékos rábök egy újságcikkre, s amelyik betűt megböki, azzal kell a kategóriákba neveket írni. A tisztességes időméréshez elengedhetetlen egy vekker, vagy homokóra. Ezeket a kategóriák számától függően 2-5 percre lehet beállítani.
És ne feledjük az "Amerikából jöttem, híres mesterségem címere"  játékot. Megmondod a kezdő és záró betűt, megmondod hány szóból áll a kifejezés, majd némán eljátszod. Az a következő előadó, aki kitalálja. Mi imádtuk! És alig várom, hogy az én porontyaimmal is játszhassam.
És a "hideg, meleg, tűz" játék, amikor elrejtesz valamilyen tárgyat míg egy kimegy a helyiségből vagy elfordul, elkezdi keresni, és az említett kifejezésekkel irányítják a többiek, hogy merre is lehet elrejtve a játék.
Activitizni   is lehet, az is jó buli, és vegyes párokat alakítva egyenlő eséllyel indulhatnak! ;)
Zsákbanfutás, tojáshurcibálás kanálban, stb. = ez is jó móka, ha jó az idő! Persze készíteni kell nyereményeket is minden egyes emberkének, hogy ne legyen fájdalmas emlék az utolsó helyen végződőnek sem! :D
stb, stb.