Kézművesség > Ünnepre készülünk

Anyák napja

<< < (2/5) > >>

Zsuzsi:
milyen egyszerű és mégis mennyire mutatós  :color:

Lilli:
Milyen szép, csak a kész alkotást nézve nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerűen is el lehet készíteni.

Napocska:
Gumis könyvjelző

Szeretek könyvjelzőket gyártani, ez a fajta főleg olyan könyvekben praktikus, amelyet ritkán lapozunk, de gyakran kell ugyan azon az oldalon kinyitni.Lemérjük a könyvet körbe és vágunk egy akkora gumit, a gumit összevarrjuk.
Olyan textilből, amelynek van kis tartása vágunk 2 egyforma formát, kört, szívet vagy virágot, de ne túl aprólékos legyen a minta.
A mintának egyik oldalát kidíszítjük, hímezhetünk  varrhatunk, rajzolhatunk vagy ragaszthatunk rá.  Én édesanyám által horgolt csipkét használtam, amit húsvétkor festettem meg.
A két forma közé betesszük a gumit és körbe varrjuk varrógéppel vagy kézzel.

Napocska:
Szerintem is hihetetlen mutatós és ötletes, na jó relatíve sok festék fogy vele, de gyerekek is szerintem elég könnyen elkészítik.

Napocska:
Ez a kép talán ismerős lehet sokaknak tavaly az első Pénteki pikniken már mutattam ezt a képet.
Anyák napjára is elkészíthető nagymamáknak édesanyáknak, ezek a képek tavaly év végi ajándékok lettek a tanárnéniknek.Vékony papírcsík és ragasztó segítségével lehet csodás képeket alkotni.

A boltban lehet quilling papírt venni szép vékonyakat szuper színekbe. Nekünk nem volt ilyesmink itthon, de van itthon A4 színes papírcsomagunk én abból vágtam 1 cm széles csíkokat. Az eredeti quilling papír 3-5 mm széles csak. Olyanra nem vállalkoztam, viszont ezzel a vastag csíkkal egy fogpiszkáló segítségével, nagyon jó csigákat tudtunk készíteni. A képek készítéséhez Ikea RAM képkeretet használtuk. Ilyen nálunk mindig van itthon , ideális a mérete és sok mindenre tudjuk használni.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése