Kézművesség > Ünnepre készülünk

Anyák napja

<< < (3/5) > >>

Napocska:
Egyik lányom készítette, karácsonyi ajándéknak, de bármikor elkészíthető ajándék.Kell hozzá egy régi könyv, lehetőleg ne az otthoni féltve őrzött, kedvenc könyvet használjuk hozzá.  Sok helyen lehet kapni az utcán 100-200 Ft-ért olyan könyvet ami megfelel a célnak és nem köt hozzá emlék.
Egy nagyon éles sniccerrel kivágjuk a lapok belsejét, kicsit macerás, de azért hamar elkészül. Ezek után dekupázs ragasztóval átkenjük a belsejét és az oldalát, hogy a lapok össze ragadjanak. 1-2 napig száradni hagyjuk és már kész is a könyv dobozunk.

A kivágott lapdarabokat eltehetjük és később felhasználhatjuk. Pl vághatunk belőle formákat és díszíthetünk vele képeslapokat. Készíthetünk belőle virágokat stb...

Napocska:
Ezt a gyertyát 2005-ben készítettük a lányokkal Anyák napi ajándéknakVettünk hozzá egy fagylaltos kelyhet egy úszó rózsa gyertyát és gyertyazselét.
A zselét felmelegítettük bele öntöttük a kehelybe és bele tettük az úszó gyertyát. Gyorsan elkészül, ha az alapanyagok kéznél vannak már.

Napocska:
Anyukáknak nagymamáknak gyorsan elkészíthető emlék kártya.


A5 méretű vastagabb papír például műszaki karton, egy kis darabb színes mintás papír vagy ha nincs egy anyag darab is megteszi és filctoll.

Gyorsan elkészül és nagyon kedves emlék lehet.

A kép forrása és angol nyelvű útmutató a készítéséhez.

Napocska:
Papírvirág nyaklánc anyukáknak nagymamáknak.


Színes papírból virágokat kell vágni, zöld papírból pedig csíkokat.  És azokkal össze kötni a láncokat.

Az ötletet itt találtam.

Napocska:
Kéz virág

A kép magért beszél a hátára ragaszthatunk csipeszt vagy mágnest, a honlapon mindkettő kerül rá. Tartósabbá tehetjük ha a mintát lamináljuk.


Az ötlet itt találtam további kép is van a weblapon

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése