Kézművesség > Ünnepre készülünk

Húsvét

<< < (2/4) > >>

Napocska:
Jártamba keltembe találtam pár ötletet.Az kép erről az oldalról származik, ahol részletesen le van írva angolul, hogy kell megkötni és rengeteg kép van hozzá.

Napocska:
A weblapon girlandot készítenek ezekből a tojásokbólA kép erről az oldalról származik, ahol képek segítségével meg lehet nézni hogy készül.

Ha nem szürke kartont használunk, hanem pl vastagabb nyomtatópapírt, akkor nagyon könnyen képeslapokat is lehet készíteni ezzel a technikával.  Vágunk A5 lapokat félbe hajtjuk az elejére rajzolunk egy tojást és kivágjuk. Oda tesszük a választott anyagokat és körbe varjuk. Utána fehér lapot ragasztunk a hátuljára és készen is vagyunk.

Másik lehetőség, hogy az anyagból vágunk tojás alakot és csak felvarrjuk a képeslap elejére.

Egyre kell figyelni elég nagy öltéssel kell varrni, hogy ne szakadjon el a papír.
 

Napocska:
Ezt a szív alakú főtt tojás, már Valentin napra készülve mutattam, de húsvétkor is kicsi változatossá teheti a reggelinket.Az ötlet forrása

Megfőzzük a tojást meghámozzuk és melegen egy félbehajtott kartonba tesszük, úgy hogy felülről egy pálcával szorítjuk a papír közé. Így hagyjuk a hűtőben kihűlni. 

Tyukanyo.hu:
A facebook-os Tyukanyo csoport segítségével összegyűjtöttük, hogy milyen szavak jutnak eszünkbe a Húsvétról, és készítettünk belőle néhány képet, amelyet kedvetek szerint felhasználhattok.Napocska:
Találtam nagyon édes kiscsibéket 2 pompon kell hozzá 2 fekete filckarika vagy gyöngy és kis piros filcdarab vagy papír is megteszi a csőrének.


Az ötlet erről az oldalról származik Képes leírásból könnyű eligazodni.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése