Kézművesség > Ünnepre készülünk

Húsvét

<< < (4/4)

Napocska:
Pisztácia héja hasonló alakú mint egy tojás, ha megfestjük, akkor például képeslapokra ragasztva igazán olyan hatást érünk el mintha mini tojásokat késíztettünk volna.Az ötletet ezen a weblapon találtam

Napocska:
Tű nemezeléssel készült tojások.


Egy Etsy boltban találtam ezeket a szép tojásokat. De hasonlót lehet otthon is készíteni.

Hungarocell tojásból kis gyapjúval egy nemezelő tű segítségével lehet ilyen tojást készíteni. Elég sok munka és türelem kell hozzá, hogy szép egyenletes felülete készítsünk, hamar megfájdulhat a kezünk a tű fogástól. és a szurkálástól. Érdemes gyakran szünetet beiktatnunk a készítése alatt. Nekünk a tű is gyakran eltört, így érdemes több tűt betárazni ha bele akarunk kezdeni. Mi több este alatt készítettünk  el egy tojást a lánykával. Így csak olyannak készíteném aki igazán megérdemli .

De most hogy így gondolkodtam rajta, lehet ha előbb géppel nemezelném a tojást és azt dolgoznám csak legvégül a hungarocell alapra, akkor kevésbé volna idő és munka igényes.
Lehet ki is próbálom ha sikerül, mert különben meg annyira tetszenek ezek a tojások

Napocska:
Papírcsíkokból tojás fészek


Az ötletet itt találtam.

15-20 db 5 mm széles kb 50 cm hosszú barna papírból készül. A képek magukért beszélnek a weboldalon.

Szerintem újságpapírból is el lehet készíteni

Napocska:
Vegazus készítette és mutatta meg a pénteki piknikünkön ezt az édes kis nyuszikát.

Itt találjátok a blogját, ahol részletesen leírja hogy készül.

Még pont elkészülhet húsvétig és ami különösen jó benne, hogy ha továbbiakban nincs szükségünk a nyuszira, akkor törülközőként használhatjuk, egy mozdulattal vissza alakítható.

Napocska:
Idei tojás készletünk, ami várja a locsolókat:


Vízfestékkel és ragasztással készültek, nekem a pöttyös lett a kedvenc amit csak próbából készítettem, jövőre biztos több fog belőle készülni és több féle pöttyökkel.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése