Kismama > Korosztályos topikok

2009. őszi babák anyukáit várom

<< < (2/3) > >>

Zsuzsi:
Talán mert vendégségben jobban szüksége van a vígasztaló, ismert dolgokra. Ilyen az evés.

Napocska:
Szia

Rájöttem félreérthető volt szövegem szóval egy pici lányom /Lívia/ van éppen meg van 3 nagy nővére Ismerjük meg egymást-ban írtam magunkról.

De rendes gyerek volt :) Én lánykám kívülről óhajtotta az esküvőt megtekinteni.  Mi kérvényt írtunk hogy hamarabb lehessen esküvő ne keljen 30 napot kivárni, mert ha kivárjuk akkor kiírás után 1 héttel lehetett volna leghamarabb az esküvőnk. Kicsi lány 3 héttel korábban született és császárral. Szerdán délután haza jöttünk kórházból, pénteken meg mentünk az esküvőre. Nekünk csak 2 tanús esküvőnk volt és mázlira készítettünk gyámos papírt is nem bíztuk a véletlenre a dolgot.

Hál istennek nekünk nem kellett túl sokszor dentinox. Borostyán nyakláncunk nekünk nincs, de sok jót olvasni róla, én ha ennél nehezebb dolgunk lenne, biztos kipróbálnám, ártani biztos nem árt. Szoktak még ajánlani homeos szereket fogzásra. Mi azt se próbáltuk még, de még sok fog van hátra. Ja meg nekünk van hűtős rágókánk, azt is volt hogy bevetettem.

Nagyon ügyes a kicsi fiú, hogy 6 hónaposan már ennyi mindent csinál.

Nekem itthon többször eszik , mint ha úton vagyunk  igaz egyszerre itthon jóval kisebb adagokat. Ő is szopizik még részben. Lívit leköti a sok érdekes dolog azt elfeledkezik evésről. 6 hónaposan nekünk tél volt mi akkor nem igen jártunk semerre. Nem tudom akkor hogy viselkedett volna.

Mi a kedvenc gyümölcse? Lívi a sütőtököt imádja, ha azt keverek ételébe akkor minden csúszik. Meg most már egyre többet sajátunkból is kap, de hát ő már elmúlt 10 hónapos.

Caty80:
Szia!

Gondolod, hogy ott ez is kellett neki, az evés és nem csak a szopizás? Ott olyan szépen evett, aztán meg semmi sem:( Itthon immel-ámmal eszik csak:( Kicsit szomorú vagyok emiatt, mert max 40 g-ot ezsik meg az itthon készített dolgokból, bár az üveges gyümölcsök bejönnek neki. Lehet, hogy rosszul tettem, hogy azzal is kínáltam? De olyan rossz, hogy már nincsen sütőtök, meg még nincsen barack, hogy ezek miatt vettem az üveges kajcikat. Szerintetek rosszul tettem?

Zalán most már szeretne fel is állni, húzza magát fel mindenre. Édes kis pofa, ma így egy jó nagy koppanás is volt, mert ő a lábtámaszomon húzta fel magát, ami mozog:( szegény, kis piros puklija lett, de nem vészes szerencsére.

Napocska! Az esküvővel Ti is jól jártatok. Nekünk elrontották az anyakönyvi kivonatot, így azt még javítani kellett, sőt, még a lakcímkártyámban is a rossz címem szerepelt:( Így meg kellett a kórházban az anyakönyvvezetőt győznöm, hogy még ne csinálja meg Zalán papírjait.

Az evés..próbálkoztunk már almával, banánnal, körtével, üveges sütőtökkel, sárgabarackkal, őszibarackkal. Aztán banános tejpéppel, de míg az előbbiek egészen bejöttek neki, utóbbit köszönte, de nem kérte. Kétszer megpróbáltam adni neki, aztán befejeztem. Talán majd később. Igazából ezeket mind pépesítve adtam neki. Aztán pár napja kapott már sárgarépát, amit hol elfogad, hol nem. Ráadásul eddig darabosan nem kellett neki semmi, a répánál pedig a turmixolt nem kellett neki. Érdekes dolgok ezek mindenesetre.

Bocsi, most mennem kell, ezt a szegény levelet is írom már egy ideje.

Szép napot!

A nyakláncot pedig megpróbáljuk mi is szerintem.


Napocska:
Szia

Szerintem nem sok lehetőséged volt mást tenni, adsz neki aszott almát vagy adsz neki feldolgozott üveges normális ellenőrzött gyümölcsöt, vagy már tavaly nyáron eltehettél volna, de ki gondolt arra nagy pocakkal hogy be kéne tavaszra tárazni.
Én is elején sokszor adtam neki üvegest fölég amíg nagyon kis mennyiséget evett. Nálunk igazi változást azt hozta étkezésbe, hogy most már sajátból adok neki, ezt valahogy jobban szereti ha látja hogy én tányéromból kap. De érdekes még így se eszik igazi nagy mennyiségeket mondjuk ha nagyon jó napja van akkor kb eszik 50-60 ml kaját /avonos ajándék pohárba szoktam kaját melegíteni neki/ egyébként pár falatot eszik csak. De jókedvű, hízik két mérlegelés közt és nem beteges, így nagy baj nem lehet.

De édes lehet, ahogy próbálkozik, azóta ár biztos elmúlt pirossága. Lívia is esik botlik, főleg ha fáradt már, méregetik már 2 tárgy közti távolságot érdemes e négykézlábra menni vagy már át lehet vetődni. Másfél hete egy távirányítóért már hajlandó volt 2 lépést is tenni, nehogy szem előtt tévessze, de egyenlőre biztonsági játékos, tárgyak mellet körbemegy, ha nem tud átfogni, akkor négykézlábazik.

Szerencse hogy anyakönyvvezető rugalmas volt és nem kellet adatott módosítanod később még Zalán papírjain is.

Kész egyéniségek ezek a picurok, mindegyiknek más és más formában jön be, de ha kínálgatjuk őket, akkor azért éhen nem hallnak. De hát mi felnőttek is hol ezt hol azt szeretjük hol ezzel, hol azzal eszük szívesebben.

Vettél láncot? Használ?

Szép napot

Zsuzsi:

--- Idézet ---Kicsit szomorú vagyok emiatt, mert max 40 g-ot ezsik meg az itthon készített dolgokból, bár az üveges gyümölcsök bejönnek neki. Lehet, hogy rosszul tettem, hogy azzal is kínáltam? De olyan rossz, hogy már nincsen sütőtök, meg még nincsen barack, hogy ezek miatt vettem az üveges kajcikat. Szerintetek rosszul tettem?
--- Idézet vége ---
szerintem egyáltalán nem tetted rosszul. jelenleg nem igazán kapható friss gyümölcs; az eper nem való még neki, a banánnal szemben meg vannak fenntartásaim: ha belegondolunk, milyen messziről jön, mi minden vegyszerrel kezelhették... szóval azt hiszem, nincs is igazán más alternatívád, mint az üveges.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése