Beszélgetősarok > Pénteki piknik

Pénteki piknik 2011 június 17.

(1/2) > >>

Tyukanyo.hu:
Pénteki piknik 2011 június 17.

Ha péntek, akkor az már hétvége - és ha hétvége, akkor csináljunk valami jópofa dolgot! Piknikezzünk együtt! Méghozzá kreatívan.
Mutasd meg, mi van a te kreatív piknikes kosaradban! Alkottál valamit? Van egy jó ötleted? És
megosztanád velünk is? Nagyon örülnénk neki  :color:

Itt mutathatod meg, mi van a mai Piknik kosaradban.

Ha nem ismered a szabályokat, itt elolvashatod

Ha kíváncsi vagy, kinek mi van a mai kosarában, látogasd végig a belinkelt oldalakat -és ne félj kifejezni szavakkal is, ha valami a kedvedre való. Pár kedves szó mindenkinek jól esik  :love2:

Ilke:
Sziasztok

A múlt héten a rádióban egy ötletet adtak hova kiránduljunk. Ilona völgy  és Ilona vízesés volt az ötlet .
Hétfőn ünnep révén a 2 kislányukkal (8,10) és a barátaikkal úgyszintén 2 gyerekkel 7,10) elindultunk kirándulni a Mátrában .
Parádfürdőn álltunk meg a parkolóban és mellette közvetlen egy aranyos kocsimúzeum mindenkinek nagyon tetszett ,főleg a lovaktól alig tudtunk eljönni.
Beszálltunk a kocsiba és az Ilona völgy fele vettük az irányt kb 3 km lehet befele menni az erdőben , ahol piknikezni lehetett ( bográcsoláshoz, szalonnasütéshez kialakitott hely forrásvíz)itt leparkoltunk és kb 1 óra gyaloglás után eljutottunk az Ilona vízeséshez.
Mesebeli hely Wass Albert könyve jutott eszembe erdők és tavak könyve.
Egy link küldők
http://www.matrainfo.hu/telep_parad.php
Visszafele megnéztük a Siroki várat , Parádon egy kis vendéglőben egy kis uzsonnát fogyasztottunk , nagyon finom volt a sztrapacska.Innen tovább mentünk megnéztük a Sás tót és a kilátóban is felmentünk.
Mindenkinek ajánlom és egy nap alatt bőven belefér nagyobb gyerekkel.
Sokat fotóztam ,ha valakit érdekel akkor küldők.
Jó piknikezést.
Amúgy mi hétvégén a 4  lányomnak az évzáró bulijára megyünk ahol bográcsozni fogunk egy tó partján ,horgászni ,tollasozni stb remélem jó idő lesz.
Kellemes hétvégét.
Elnézést ha túl hosszú voltam.

Zsuzsi:
Tegnap lekvárt főztem kenyérsütőben. Rém egyszerű mód :)
Nem tudom, minden kenyérsütőgép alkalmas-e erre, az enyémen a 9. Marmalade választógombbal alkalmas erre, angol nyelvű panelnél Jam funkciót kell keresni.

40 dkg kimagozott cseresznyéhez ugyanennyi cukrot számítottam, utólag azt mondom, ez egy kicsit sok, túl édes lett, 25 dkg-t tennék bele most kb.
Villával összenyomkodtam a cseresznyét -nem turmixoltam, mert darabosan akartam, nem egyneműen. Ezt összekevertem pektinnel -Lekvársűrűsítő, vagy Dzsemfix, ilyesmit kell keresni a boltban, a rajta lévő használati utasítást alkalmazva. Figyelem! Meggyhez, cseresznyéhez dupla mennyiség kell, mint más gyümölcshöz!
Ezután beleraktam a gép üstjébe, ennek tetejére szórtam a cukrot. Beindítottam a programot -1.20 perc.

A gép szépen melegítget, kavargat magának. eközben 2 kisebb lekváros üveget kimostam, vízzel megtöltve mikróban felforraltam, a tetejét forró vízzel elmostam (akinek mosogatógépe van, az ilyen szempontból jobb helyzetben van  8) )

Amikor kész lett, nem túl forrón beletöltöttem az üvegekbe. Nincs rajta semmi tartósítószer, mert ezt a kis mennyiséget napokon belül el fogjuk fogyasztani. Addig bőven eláll a hűtőben.  :gbixmasclcherryjelly:www.kepmegoszto.com

(elnézést, webkamerás, friss fotó, nem a legjobb, de a fényképezőt most hirtelen nem lelem  :icon_flower: )

Napocska:
Jövök folytatni a sort

Én ezt a három képet hoztam ma, tanároknak lett év végi ajándék. A képre kattintva nagyobba is meg lehet nézni.Részletesebb leírás és hogy miből készült a blogomban található.

Ilke:
Sziasztok


Elnézést ha nem kreatív piknikről írtam.

Múlt héten nyakláncot készítettünk a tanitónéniknek,nagy örömmel készítették a lányok és öröltek hogy személyes ajándékot adhattak.
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése