Kismama > Kismamás, Oviba járunk és Iskolába járunk témák cikkei

Kell-e óvoda minden gyereknek?

(1/3) > >>

Tyukanyo.hu:
A következő hetekben sok családban lesz akkut téma, hogy melyik óvodába menjen a gyerek. Amelyik közel van? Ahol egészséges életmódra nevelnek? Ahol van külön angol, külön tánc, külön zene, külön akármi? Egy opció egészen ritkán merül fel: egyáltalán ne járjon oviba.

Tovább a teljes cikkhez...

Gira:
Én ezt a ritka választást is fontolóra vettem. Most nem járnak oviba a gyerekeim (5, 3,5 és 1,5 évesek), mert én is úgy gondoltam, hogy az ovi csak pótlék... de már nem gondolom így. Én vagyok velük a nap 24 órájában, a férjem nagyon ritkán tud besegíteni, nem jutok el ruhát venni magamnak, esetleg hajat vágatni, nincs semmi önálló életem. Nagymamák, sógornők nem jöhetnek szoba egy fél órás vigyázásra sem. Így azért nem biztos, hogy olyan felemelő társaságot kap a gyerekem egy idő után  ::)
Azt viszont nem gondolom, hogy lemaradnak valamiről. Óvodás énekek, kreatívkodás, sok-sok meseolvasás, szabad játék megvan nekik. Még társaságuk is akad. Idén még egyáltalán nem voltak betegek. Nem utánoz le sok baromságot a társaitól, hanem felnőtt példákat lát. Tehát valóban megvannak az előnyei is...

Zsuzsi:
Gira, azt hiszem, a tiéd elég speciális eset, 3 ilyen kicsivel persze, hogy nehéz egyszerre  :love2: de ha csak 1 ovis korúd lenne, akkor hogyan gondolnád? otthon vagy oviban?

Gira:
Akkor meg olyan félelmeim merülnének fel, hogy biztos jó-e az, ha csak én veszem őt körül, ha nem tud hasonló korúakkal játszani. Mert jelenleg itt van a testvérkapcsolat, ami úgy látom, hogy tökéletesen kielégíti az igényeket.
Ha 1 gyerekem lenne, akkor biztos ovis lenne.
De lehet, hogy olyan szempontból igazad van, hogy ha csak a 2 nagy lenne, akkor viszont nagyon vígan ellennénk. Igen, itt nálam valószínűleg a kicsi eszi meg a kapacitásom nagy részét, és azért vagyok kicsit besokallva.
Alapvetően csak jó tapasztalataim vannak az ovimentességről (tavaly járt a nagy lányom fél évet, de az az időszak nagyon nem tetszett).

Zsuzsi:
Hogy világosabb legyen a helyzet: a 2 nagyobb gyerekem már iskolás, ők jártak oviba, szerették. Jó ovink van, tényleg, jobb, mint az átlag (kis létszám, vegyes csoport, nagy udvar, sok erdőjárás, kedves óvónő a kicsiknek). A legkisebbem mégsem hajlandó járni, nagyon erős ellenállás van benne -először akartam erőltetni, de átgondolva a dolgot, nincs értelme. Inkább ebből a helyzetből próbáljuk meg a legtöbbet kihozni.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése