Kézművesség > Kreatív technikák

Kreatív ötletek a hétköznapokra

<< < (2/4) > >>

Napocska:

Bogyó és Babóca láz van nálunk itthon és célba-dobást akart lányka gyakorolni. Erre készültek ezek a kis meggymag párnácskák.
Praktikusak mert nem pattognak és nem tesznek kárt senkibe ha nem oda sikerül dobni ahova tervezte a lány.

Egy 10x10 cm-es négyzetet összehajtottam egy rövidebb és a hosszabb oldalát össze varrtam, majd meggymaggal töltöttem meg, nem túl keményen , hogy tudjanak . a magok kicsit mozogni a zsákba. Majd a száját is bevarrtam úgy, hogy ne lapos kis párnát kapjak hanem olyat amilyen látszik a képen.

Zsuzsi:
milyen jó ötlet :)

Napocska:
Ma akadtam rá erre a blogra és erre a képre, nagyon ötletes és friss falevélből ami még nem törik könnyen elkészíthető. Szerintem mi készítünk párat képkeretbe, akár karácsonyi ajándéknak is aranyos lehet nagymamáknak anyukáknak.


Ötlet innét: http://misakomimoko.blogspot.hu/2012/09/embroidering-nature.html

Napocska:
Nekünk volt annak idején elefántos könyvjelzőnk ugyanezzel a módszerrel, nagyon egyszerű elkészíteni és gyerekek imádják.
Színes pdf fájl a mintával

A fenti pdf fájl le kell menteni és ki kell nyomtatni a kis szürke mintán mutatott piros szaggatott vonal mentén kell bevágni.
A minta tartalmaz egy képeslapot is, amelybe bele lehet tűzni a baglyot és úgy átadni.

Az ötletet itt találtam

Napocska:
Ceruza tartó minimális varrással.

Kell hozzá egy 25 x 40 cm nagyságú filc anyag, amelyen vágjunk 5 db 2 cm széles csíkot vonalzó mellett az anyag középső részén hagyjunk kellő távolságot az oldalak mellett. Az egyik végén a rövidebbik oldal közepére öltsünk oda egy szalag darabot /ennyit kell összesen varrni rajta :)/ . Utána már csak az 5 csíkunkba bele kell szőni a ceruzákat.
A képet itt találtam.

Leírás itt található

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése