Kismama > Várandósság

Születéstörténetek

<< < (2/3) > >>

Zsuzsi:
Szia,
nálunk a faros gyereket mindenképpen csak császárral vállalják (én is így jártam), sajnálom, hogy traumaként élted meg emiatt  :(

f.zsu:
a helyzet az, hogy nem én éltem meg traumaként, hanem a pici babám! most 10 hetes, és még mindig felsír néha álmában, illetve nem engedi hogy a fejéhez érjünk (fel kellett nyitni a koponyáját és ki kellett mosni az agyát, mert bevérzett). fogadtunk orvost, mert tudtuk, hogy faros, de a doki bevállalta a szülést. hiába mondogattam, hogy a 82 cm-es csípőmön nem fog kiférni egy baba, főleg hogy első kisbabám. még mindig nem tudjuk pontosan mennyivel született, mert ezt viszont nem merte a doki bevállalni. az tuti, hogy 53 cm nagy volt és a fejecskéje 37 cm volt. egy hetesen, lélegeztetőről levéve volt kereken 3920 gr. ez tuti, a többi talány. ott a szülőágyon lefogytam mind a 17 kg-ot, amit felszedtem várandósság alatt, majd további kilókat, amíg az inkubátor mellett ücsörögtem. :S


éééééés, szeretnénk azért kistestvért vagy akár kistestvéreket. :) csak nem ennél a dokinál és nem ebben a kórházban!!!!!!

f.zsu:
amúgy a várandósság maga volt a tökély!! (jól írtam le? vagy j??) nem volt semmi panaszom! nem volt hányinger, se hányás, se hangulatváltozások, se vérnyomásproblémák, se vizesedés, se semmi! a hajam tökéletesen egészséges volt, a körmeim nem töredeztek :), és IMÁDTAM pocakos lenni!!! :) persze IMÁDOK anyuka is lenni!!! :) és főleg mindennél jobban IMÁDOM A BABÁMAT!!!  :) :)

Napocska:
Az a fő hogy picur jól van és kívánom, hogy később se jöjjön semmi elő, ami e miatt lehet. Szerencsés vagy a probléma mentes terhességgel. 
Nekem eddig 4-ből 4-szer szinte végig kellett feküdnöm, hogy ne szülessenek meg ideje korán a picurok. De mindent ki lehet bírni, ha az a tét hogy egészséges picur születhessen.

VeronikaBLne:
Lombikprogramban fogant ikerfiaim után igen nagy volt a meglepetés, mikor megtudtuk, hogy 33 hetes terhes vagyok, és nem egy haldokló bálna...

Szenteste lévén ajándékozással teltek a koraesti vagyora utáni pillanatok. Játszottunk a fiúkkal, dumcsiztunk, énekelgettünk.

Lefekvés után jött számomra a nyuigiban elköltött vacsora pillanata (töltöttkáposzta), majd a nyugis beszélgetés a párommal.

11 óra tájban görcsölt kicsit a hasam, ez ismétlődött, éjfél után már aggasztott.  Ugyanis a fiúk császármetszéssel a 33. héten jöttek a világra, mikor egy hidegfront miatt május 24-én éjjel kipukkadt Bence fiam popsija alatt a burok. Nem volt erős a fájdalom, csak más volt, mint a megterhelt pocak egyéb görcsei. Szóval nem tudtam mire vélni a fájdalmakat, mert nem volt olyan rémisztő, mint ahogy azt az anyukák mondják.

Mivel minden lényeges vizsgálatról lemaradtunk, és január 7-re voltam kiírva, így az ijedtségtől vezérelve hívtuk anyósomat, hogy vigyenek be a Pesten lévő kórházba. Gyakorlatból vittem a tatyókámat, mert mindig bent kellett maradjak min. 3 napot. Apa a fiúkkal maradt.

Hajnali 1-kor értünk a kórházba, ahol a szülészdr-néni mondta, hogy már ne készüljek haza, mert szülni fogok. Dejóóóó... Anyósomat kértem menjenek gyorsan haza, hogy apa jöhessen be.
Rákötöttek a szívmonitorra, ücsörögtem fél órát, ott már éreztem, hogy ez valóban szülési fájás igen gyakran ismétlődve. Hamar mentünk a szülőszoba. Nyugis volt és csendes, rajtam kívül nem volt senki.

Telcsiztek a dokimnak... aztán mégegyszer, és mégegyszer... Fehér ingben, fekete nadrágban a karácsonyi asztal mellől (ahol a családdal még ők is meghitten beszélgettek) indult a kórházba. Pár perc híján lekéste a szülést, olyan gyorsan jött a lánykám. 2-kor regisztrálták a születését!

Hasamra fektették, fürdetés és minden nélkül, hogy - mivel apa mindjárt ott lesz - nem sietjük el a dolgokat.
Apa 20 perces késéssel jött, mint a szélvész.
Aztán engem elaltattak, mivel kitapintással kell meggyződni a dokinak arról, hogy a régi császármetszés belső része nem sérült-e a normál szülés folytán.
Párom addig a lányunkkal volt édes kettesben. Végignézte míg fürdetik, méricskélik, aztán megkapta a kis csomagot, ami azon nyomban el is aludt, miután jól szemügyre vette.

Nagy élmény volt mindkettőnknek, hiszen az ikrekkel a császármetszés másfajta szülést jelentett, és a kézbevételig is eltelt pár nap, hiszen azonnal inkubátorba kerültek.

Az 5 hétre redukált terhességem gyümölcse a család egyetlen leánykája (az anyósom oldalán ugyanis az egyenleg: 3 fiú gyermek, általuk 2 fiú ikerpár unoka - sógoroméknál is ikrek vannak, csak ott természetes úton fogantak, és Eszter volt az első lány!)

A legszebb karácsonyi ajándék volt mindenkinek!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése