Kismama > Kismamás, Oviba járunk és Iskolába járunk témák cikkei

Társadalombiztosítási ellátások 2011

(1/1)

Tyukanyo.hu:
Sorozatukban a gyereket váró, vagy gyerekes családoknak gyűjtöttük csokorba a legfontosabb társadalombiztosítási ellátásokat.

Az első részben az anyasági támogatást, a terhességi-gyerekágyi segélyt (tgyás) és a gyermekgondozási díjat (gyed) mutatjuk be.

Az második részben a gyermekgondozási segélyt (gyes) mutatjuk be.

A harmadik részben a gyermeknevelési támogatás (gyet) mutatjuk be.

Zsuzsi:
Megszűnik a passzív táppénz néven ismert ellátás - jelentette be a kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján, miután a kabinet több döntést is hozott a táppénzrendszer változtatásáról.

A passzív táppénz megszüntetését Nagy Anna azzal indokolta, hogy ezt gyakran nem valódi betegség miatt veszik igénybe, sokkal inkább a munkanélküliség elől nyújt "menedéket". A további változtatásokról szólva a szóvivő kifejtette: aki legalább 15 napja táppénzen van, jogosult lesz soron kívüli egészségügyi ellátásra, hogy minél hamarabb újra munkába állhasson, és a jövőben elektronikus úton is be lehet majd nyújtani a pénzbeli ellátások iránti igényeket.

Újdonság az is, hogy az az orvos, aki jogosulatlanul állapítja meg egy beteg esetében a táppénzt, maga is köteles lesz arra, hogy visszafizesse a jogosulatlanul felvett összegeket. A javaslatok hamarosan az Országgyűlés elé kerülnek.

Forrás: http://www.hirextra.hu/2011/05/11/megszunik-a-passziv-tappenz/

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése