Kézművesség > Hímzés

Hímzés

(1/5) > >>

Zsuzsi:
Hímeztél valami szépet mostanában?

VeronikaBLne:
Kedves Zsuzsi!

Ez a kérdésed is válaszra sarkallt!

Legutóbb 2 keresztszemes munkámat fejeztem be.

Egyiken egy gésa látható, aranyszállal átszőtt gyönyörű ruhában, kásagyöngyből varrt hajdísszel.
Ezt anyósomnak készítettem, jelenleg a keretezés várat magára, melyet még nem döntöttem el,  hogy miként is fejezzek be:esetleg egyszínű anyaggal szegve, vagy régi idők tekercseihez hasonlítva bambuszrudacskákat varrjak a kép aljába és tetejébe, s felakasztható képpé alsakítsam.

A másik képet férjemnek készítettem, s faliképpé akarom a fent említett technikák valamelyikével elkészíteni. Ez a kép is kerresztszemes, és a Trianon előtti nagy Magyarországot ábrázolja. Pepecs muka volt, mivel nem egybefüggő nagy területeket kellett hímezni, hanem egy igazi térképhez hasonlóan kellett készítenem: folyók, városjelző pontok és neveik, tájegységre jellemző ábrák (szőlő, bányászat, templom, vár, stb). Ezt a munkámat egyébkén - büszkén jelentem - egy magazin évkönyvében is meg lehet tekinteni.  :D

Mindkettővel hosszan dolgoztam, hónapról hónapra, amennyire az időm engedte. De végre mindkettő k észen van, s csak az utolsó - már nem hímzéses - teendők vannak hátra!

A keresztszemezést egyébként azoknak tudnám ajánlani, akik kitartóak, és a cél érdekében akár hónapokon keresztül is képesek elővenni egy-egy kézimunkát (akár a jócskán késő vonatra várva, akár a rendelőben sorban ülve).

Zsuzsi:
Veronika, kééééépet :D

VeronikaBLne:
A konkrét kép beszúrása nem igen sikerült, így küldöm a linket, ahol mindkét munka megtekinthető. Egyelőre az üvegmatricásakat és egyéb technikásakat nem tettem fel, de az is meglesz, és a megfelelő fórumtémánál mutatom.  ;D
http://picasaweb.google.com/VeronikaBLne/XszemesHimzeseim

Zsuzsi:
Nagyon ügyes vagy, ezek elképesztően aprólékos munkák!  :icon_thumleft:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése