Szerző Téma: Segítség egy bajbajutott családnak  (Megtekintve 9364 alkalommal)

Zsuzsi

  • Global Moderator
  • tyúkanyó
  • *****
  • HSZ: 7074
  • Tyúkanyó
Segítség egy bajbajutott családnak
« Dátum: 2013. február 2. 08:43:04 »
Rengeteg segítségkérő levelet, bejegyzést olvashatunk netszerte, és valljuk be őszintén, a legtöbb mellett simán elmegyünk. Nem ismerjük őket, nem tudjuk, hogy valóságot írnak-e, tényleg bajban vannak-e, vagy csak le akarnak minket nyúlni.
Azt gondolom, hogy aki nagy bajban van, annak a kérés igen nehezen megy. Ezért nagyra becsülendő, hogy vannak olyan egyesületek, alapítványok, segítő szervezetek, akik meglátják a bajt, és szervezetten képesek segíteni.

Az alábbiakban egy olyan történetet olvashattok, ami sajnos nem egyedi. Mégis megrendítő, hogy egy anyuka egy parányi lakásban magára marad 3 pici és egy nagy gyerekkel, minden támasz nélkül. Próbáljunk meg segíteni nekik! A Születés Hete Közhasznú Egyesület maga a garancia arra, hogy valós a család, jó helyre megy a támogatás, és minden kicsi adomány nagyon sokat számít.

Másolom a Sz7 facebook-oldaláról:

Alex, Alexandra és Krisztián hármas ikrek. 2012. májusában születtek. Máté, a bátyjuk 13 esztendős. Édesanyjuk egyedül neveli őket budapesti egyszobás önkormányzati lakásukban. GYES-ből és családi pótlékból élnek. Rezsitartozásuk nincs. Az édesanyjuk annak idején állami gondozásból került nevelőszülőkhöz, akik megtanították, hogyan kell a pénzt beosztani. Első a kötelesség, vagyis a sárga csekkek és más befizetni valók. De sajnos a befizetésük után nem marad szinte semmi.

Mi mindenre lenne szükségük?
- Elsősorban tartós élelmiszerre (tészta, cukor, rizs, liszt, tésztafélék, olaj, és minden olyan, ami sokára jár le és nem kell hűtőszekrénybe, avagy mélyhűtőbe tenni), tápszerre, bébiételekre, pelenkára.
- Másodsorban babaruhákra (most a fiúk 80-as, a kislány 86-os méretet hord, Máté 152-eset, de nagyobb méretekből sincs tartalékuk!).
- Máténak új szemüveg is kellene. Az ikreknek pedig ki kell váltani az újabb adag gyógyszereket.
- Az édesanya nem kért magának semmit, de szívesen gyűjtenénk neki is ruhaneműt, nagyon vékony hölgy, középmagas...

Szükség lenne továbbá jogi segítségre is, mert tarthatatlan, illetve érthetetlen, hogy ez a család ilyen alapokkal miért nem kaphat az önkormányzattól támogatást.

Az édesanya állami gondozásból került nevelőszülőkhöz, nincs háttérbázisa, segítsége, támasza egy idős asszonyon kívül, aki súlyos betegsége miatt kevés terhet tud átvállalni. Többek között abban sem tud segíteni, hogy az édesanya naponta lecipelje az ikres kocsit, hogy egy babát magára kötve, kettőt a kocsiba téve sétálni induljanak. Minden egyes gyermekorvosi látogatás egy újabb megoldhatatlannak tűnő kaland. Márpedig az ikrek hónapok óta folyamatosan betegek (felső légúti megbetegedés, hol egyik lázasodik be, hol másik), az orvosságokra költött pénzmennyiség tetemes.

Amikor az ikrek megszülettek, körülöttük forgott a világ. Aztán egyszer csak eltűntek az érdeklődés középpontjából. Az önkormányzat szerint pedig már minden lehetséges támogatási keretet kihasználtak. Hosszabb távra szóló célunk a család "sínre rakása", vagyis hogy támogatás nélkül is erőlködés nélkül meg tudják oldani önfenntartásukat.

Az adományokat az eddigi hagyományokhoz híven mi fogjuk eljuttatni a családnak. Ennek az adományozási projektnek a gazdája most Szalai Zsani Pynky, az egyesület elnökhelyettese. Az ő postacímére várjuk a tárgyi adományokat (címet privátban lehet elkérni). illetve megbeszélés esetén Budapest területén átvesszük személyesen is.

Mivel lesznek olyan támogatási formák, mint Máté szemüvegének megcsináltatása, illetve speciális alapítványi iskolájában a befizethetetlennek tűnő befizetni valók részleges rendezése, ezért most is megadjuk bankszámlaszámunkat:

Születés Hete Közhasznú Egyesület MKB 10300002-10396249-49020010.

A közleménybe írjátok bele: adomány a hármas ikres családnak + név, álnév, vagy monogram,
hogy az oldalunkon nyomon követhesd, befutott, megérkezett az általad utalt pénz. Mert, ahogy azt már tőlünk megszokhattátok, minden befutó adományról itt az oldalon adunk hírt.

A támogatási program ebben az esetben is két hónapon keresztül tart, vagyis február 1-től március 31-ig. Szeretnénk addigra minél több tervet megvalósítani.


Aki postai úton küldene valamit, az kérem, írjon nekem egy privát üzenetet akár a fórumban, akár a facebook-on, és elküldöm az egyesület elnökhelyettesének postacímét.

Köszönjük!
Az olvasó nők veszélyesek!