Tegnap Szentendrén voltunk a Skanzenben, jól éreztük magunkat , csak egy kicsit körülményes eljutni tömegközlekedéssel. Kedden kihasználtuk, hogy aki kisebb 145 cm-nél ingyen bemehet az Állatkertbe. Érdemes elmenni, aranyosak a kis tigrisek, a kis krokodilok, és az emberszabásúak kicsinyei is. Szerdán főztem angol paradicsom lekvárt. Ez nem édes, mint a neve alapján hinnénk. Mi kechup helyett használjuk, de levesbe, vagy pörköltbe is ezt teszem.
Hozzávalók:1kg jó érett paradicsom, 6dkg cukor, 2 kisebb vöröshagyma. A cukrot karamellizálom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, megdinsztelem és hozzáteszem a negyedekre vágott paradicsomot. Amikor megfőtt, átpaszírozom, ízesítem borssal és sóval és sűrűre főzöm. Kicsi üvegekbe töltöm és száraz dunsztba teszem. Az adagot célszerű többszörözni.(3kg paradicsomból nekem 10 bébiételes üveggel lett)
Szép napot mindenkinek!