Kézművesség > Kreatív technikák

Kreatív ötletek a hétköznapokra

(1/4) > >>

Tyukanyo.hu:
Időnként alkotunk a gyerekkel vagy a gyerekeknek otthon apró kis semmiségeket, amelyek nagyon kedves dolgok ugyan, de egy komplett cikkhez, leíráshoz igazán csekélységek. Ezeket az ötleteinket osztjuk meg itt veletek.

Napocska:
A karácsonyi bevásárláskor szert tettünk egy guriga celluxra, ami nem ragadt valami jól. A 2,5 éves lánykám hamar meg is kaparintotta és élvezte, hogy ezt ő is le tudja tekerni, megtalálja a végét és még az eltépése sem okozott gondot neki. Így nagyon gyorsan fogyott a gurigáról. A letekert darabokat egy papírra ragasztotta, hol egyenesen, hol kis gyűrődésekkel. Mivel annak idején, ősszel a falevelek átrajzolását is nagyon élvezte a lányka, tettünk rá egy másik lapot és a színes méhviaszkréta kockáinkkal átsatíroztuk. Szerencsére a felső papír nem ragadt rendesen hozzá, így rengeteg szép képet készítettünk.


Napocska:
Kellett festenem egy feliratot, de nem volt vastag ecsetem, ezért egy szivacsot / konyhai mosogatószivacs, új példány/ vágtam szét és azzal festettem meg, amit kellett. Lányaimnak annyira megtetszett az ötlet, hogy utána nekiláttak ők festeni vele, ki-ki képessége szerint. A legkisebb lány is sokkal ügyesebben használta, mint az ecsetet. Azóta, ha festésre kerül a sor itthon, a szivacs is mindig az asztalra kerül, nem csak az ecsetek. Próbáljátok ki ti is, jó kis móka. Bármilyen szivacs jó hozzá, mi azért mosogatószivacsot vágtunk fel, mert éppen az volt csak új itthon.


Napocska:
Mostanában horgolok és elő került egy csomó fonal, sajnos a legtöbb szúr és nem túl alkalmas horgolásra, de lányok szeretnek vele játszani, így készült a nálunk pókháló néven futó valami.
2 vagy több hurkapálcikát egymásra kell tenni és fonallal tekergetni. Mi suliban egy időben sokat készítettünk ilyet. Ti gyerekekként készítettetek ilyet?


Mire lehet használni?
-Ha szép színes magába is szép dísz lehet a falra.
-A közepére lehet képet ragasztani és akkor fényképtartó.
-Ha nem hurkapálcikát, hanem valami hosszabb egyenes rudat használunk, akkor akár üzenő tábla is készülhet belőle, gémkapcsok segítségével lehet rá papírokat rakni.
- Akasztós fülbevaló tartó is lehet

Napocska:
Ez az üvegcse karácsonyi ajándéknak készült, egyik nagylányom készítette.
Egy anyagból készített egy kis "barátot" ez egy körből készült feje helyére egy kis tömő anyag és feje alatt jól el van kötve. Aztán megrajzolta az arcát. Utána a befőttes üveg tetejét kilyukasztotta egy helyen. Ide felakasztotta a kis "barátot" hogy ne érjen le az üveg  aljára és kicsikét libegjen. A végén az üveg tetejére vágott egy anyag kört és azzal takarta el a felakasztás helyét.Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése