Kismama > Iskolába járunk

Hétköznapi gondok

<< < (3/3)

Lilli:
Félelmetes a hasonlóság!!! Biztos azért, mert egyidősek. Ezt a hisztit mi is átéltük. Végül lett telefon, mert ők is busszal járnak haza.

Én azt viselem nehezen, amikor nem fogja fel amit mondok neki, csak a magáét fújja és nehéz, vagy lehetetlen kizökkenteni. Tegnap is volt egy csatánk. :-[ Fél 6 felé értek haza a borzalmas városi mikulás ünnepségről. (Na erről is lehetne írni egy regényt, pedig ott sem voltam, csak telefonon tartottuk a kapcsolatot, és itthon kaptam részletes beszámolót a férjemtől) Szóval tegnap ismét angol, mert minden nap tanulni kell. De nehezen akart ráhangolódni. Csapkodta a füzetet amibe itthon gyakorlás képen írjuk a szavakat, hogy ez tiszta időpocsékolás! Mármint neki, mert szeretett volna tévézni, meg minden mást csinálni, de tanulni, az számára időpocsékolás. Ezt hallgattam, mert a férjem elment inkább sétálni. Mire hazaért én teljesen ki voltam borulva, 40 perc "tanulás" eredménye 15-ből 4 szó, de leírva az is hibás.

Reggel miután a nagyfiú elment suliba, a középső és a kicsi még itthon aludtak. (A nagylány éjjel beteg lett, így a fél éjszaka a két lányt pátyolgattam, a nagyot a láz és a hányás miatt, a kicsit meg szoptattam, mert szerencsére akkor ébredt, mikor a nagy már félálomban volt.) Szóval a férjem nagyon kedvesen elmagyarázta reggel, hogy nem jó, ha úgy kiborulok és kiabálok ahogy tegnap este. Tudom is, hogy igaza van, mondtam is neki, hogy legközelebb én megyek sétálni, és ő marad itthon tanulni vele és majd meglátja, hogy milyen kisimult és kiegyensúlyozott leszek,mikor hazajövök. 

Lilli:
Még néhány gondolat a témához:
-a telefon nem arra kell, amire való, azaz telefonálásra, hanem játszani, zenét hallgatni, fényképezni stb., ezért merül le olyan gyorsan az aksija, hogy amikor el szeretném őt érni, mert fontos, nem tudom, mert ki van kapcsolva a telefonja és nem is bírja visszakapcsolni.
-ami szintén ide kapcsolódik: az internetes játékok. Sok gyereknek, legalábbis az enyém elmondása szerint, korlátlan, vagy gyengén korlátozott délutánonként az internet hozzáférése. Rengeteget játszanak különböző netes játékokon és másnap az iskolában ezt tárgyalják ki. Ez is komoly vitaforrás, mivel a gyerekem úgy érzi, ő kimarad a társalgásból, ha nem játszhat, mert akkor hozzá sem tud szólni a témához. Sokáig nem tudtunk ezzel mit kezdeni. Ha megengedtük a játékot, akkor nem tudta betartani az időt. 1 órából simán lett 2-2,5 óra és ha szóltam, hogy most már elég és le kell kapcsolni a gépet, jött a hiszti, hogy ő még alig játszott. Egyszerűen nem is érzékelte az idő múlását a gép előtt. Nálunk hétköznap nincs internetezés a gyerekeknek. Épp elég időt elvesz a tanulás, szeretjük, ha legalább este együtt van a család és tudunk beszélgetni. Mese nézés is max. 1 óra, de nem minden nap! Mivel mi sem nézünk tévét hétköznap és hétvégéken is csak ritkán. ( Ha még is, akkor az foci és a fiúk nézik leginkább.)
Annyi minden gondolat van még a fejemben, de most mennem kell...

Zsuzsi:
Pontosan ezt érzem én is, mert ha tényleg csak telefonálásra kéne, akkor elég lenne egy alapkészülék. De inkább játékszer ÉS státuszszimbólum a legtöbb gyerek szemében. És sajnos, mi, szülők, asszisztálunk hozzá. Én is, mert persze nem a legolcsóbb, legalapabb készüléket vesszük meg, hanem egy középárasat, mert nem akarom látni a fa alatt a csalódottságát -és persze, lehetnek illúzióink, hogy nem az számít, kinek mije van, de azért a gyerekek (is) gonoszak, és kinézik maguk közül, aki nem illeszkedik a sorba  :-[

Zsuzsi:
A No Para E-learning rendszerről röviden

Ingyenesen használható e-learning oktatási csomagunk elsősorban a gyakorló szülőknek  nyújt segítséget. A „saját úton való tanulás” metodikájával megismerheted a függés, függőség természetét. Lehetőséget kapva ezáltal a saját negatív függőségeinek felismerésén keresztül a függés-pszichológiájának a megismerésére, majd az azokkal való megküzdésre. Amit kínálunk tehát a szülők önismeretének fejlesztése, stressz- és feszültségcsökkentő technikák megtanítása oldása, így te magad válhatsz a gyermeked segítőjévé.
http://nopara.c4c.hu/

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése