Tegnap lekvárt főztem kenyérsütőben. Rém egyszerű mód

Nem tudom, minden kenyérsütőgép alkalmas-e erre, az enyémen a
9. Marmalade választógombbal alkalmas erre, angol nyelvű panelnél
Jam funkciót kell keresni.
40 dkg kimagozott cseresznyéhez ugyanennyi cukrot számítottam, utólag azt mondom, ez egy kicsit sok, túl édes lett, 25 dkg-t tennék bele most kb.
Villával összenyomkodtam a cseresznyét -nem turmixoltam, mert darabosan akartam, nem egyneműen. Ezt összekevertem pektinnel -Lekvársűrűsítő, vagy Dzsemfix, ilyesmit kell keresni a boltban, a rajta lévő használati utasítást alkalmazva. Figyelem! Meggyhez, cseresznyéhez dupla mennyiség kell, mint más gyümölcshöz!
Ezután beleraktam a gép üstjébe, ennek tetejére szórtam a cukrot. Beindítottam a programot -1.20 perc.
A gép szépen melegítget, kavargat magának. eközben 2 kisebb lekváros üveget kimostam, vízzel megtöltve mikróban felforraltam, a tetejét forró vízzel elmostam (akinek mosogatógépe van, az ilyen szempontból jobb helyzetben van

)
Amikor kész lett, nem túl forrón beletöltöttem az üvegekbe. Nincs rajta semmi tartósítószer, mert ezt a kis mennyiséget napokon belül el fogjuk fogyasztani. Addig bőven eláll a hűtőben.

www.kepmegoszto.com(elnézést, webkamerás, friss fotó, nem a legjobb, de a fényképezőt most hirtelen nem lelem

)