Kézművesség > Házunk tája

Itt a tavasz!

(1/7) > >>

Zsuzsi:
Most már merem remélni, hogy jóidő is marad.  :weather-clear:
Elkezdtétek már a kerti munkákat?

VeronikaBLne:
Az én kertemben - egyelőre - azon növények kapnak helyet, melyeknek haszna van. (hát így van ez 3 gyermek és kevéske jövedelem mellett). És próbálom úgy beszerezni, hogy ne kerüljön pénzbe (akinek sok van valamiből vagy megunta a kertészkedést, onnan kapom)

Már nekiláttam a palántázó ládák elővételének. Nálunk homokos a föld, így a palántázásnak jó lesz.
Palántázni kell a paradicsomot, paprikát, szamócát. Később ültetem ki őket.
A napokban lesz kigazolva a veteményes idei helye.

Helyet kap benne majd a fenti palánták mindegyike, valamint tök, zellerszár, zellerzöld, petrezselyemzöld, tárkony, menta, borsó, bab, stb.

Vetek levendulát, amit virágában leszedek, megszárítok, vászonzsákba gyömöszölök, és a szekrénybe akasztva fogja a molyokat távol tartani.

Most próbálok szerezni rebarbara palántákat is, mert süteményhez nagyon finom lenne, és mellékesen szépen mutat a vörös színével, hatalmas leveleivel.

Az óvodában a gondnokbácsi felesége is kertészkedik, tőle kapok majd csicsókát.

Mivel szeretnék bevállalni pár nyuszit (hogy többször legyen husi az asztalon), így a kert lenti részében lucernát vetek.

Sajnos gyümifákat egyelőre nem tudok ültetni, mert pénzhiány miatt hosszas építkezésnek nézünk elébe, így még nincs biztos helye semminek. De kacérkodom a ribiszke ültetésének gondolatával, ami a kerítés mentén kaphatna helyet (és sárgarépával keverve finom lekvár készíthető belőle).

Kerítést is kell kreálnom, mert idén tavasszal egy új jövevénnyel bővült a család: egy kutyus. Mondanom sem kell, hogy nagy feladat elkeríteni tőle a "nem szabad" területet.  :-\

Hát, egyelőre ez a kezdet, és a terv.  :)

Katalan:
Sziasztok Tyúkanyók! Nagyon keresek rebarbara-palántákat, és egyelőre nem jártam sikerrel. Esetleg ha valakinek lenne ötlete, megköszönném, lehetőleg Pest megyében. Köszönöm. K.  :)

VeronikaBLne:
Szia Kata!
Én is hajtom a rebarbara palántákat! Egy kertész ismerősömnél, illetve Pvörösvár-i nagycsaládosok körében érdeklődöm, amint van valami azonnal értesítelek!!!

Napocska:
Ez szerintem jó megoldás volna Magyarországon is olyan városlakoknak mint amilyen én vagyok
http://www.harmonyvalleyfarm.com/csa.php

Friss hazai terméshez juthatnánk rendszeresen és a környező termelők is könnyen értékesíthetnék terményeiket reális áron. Egy-egy lakótelepen-lakóparkban biztos volna igény ilyesmire.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése