Tyukanyo.hu Fórum

Kismama => Kismamás, Oviba járunk és Iskolába járunk témák cikkei => A témát indította: Napocska - 2010. február 9. 20:10:52

Cím: A mosható pelenka
Írta: Napocska - 2010. február 9. 20:10:52
Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a mosható pelenka reneszánszát éli napjainkban. A környezet iránti felelősség és a gyermek érdekei egyaránt azt sugallják, hogy érdemes az "eldobható pelenkát" valóban eldobni, és áttérni egy sok szempontból előnyösebb megoldásra. Ehhez a váltáshoz azonban az is jelentősen hozzájárul, hogy a mosható pelenkák soha nem látott fejlődése következett be az utóbbi években.

Mottó: "Ezt a földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön"

Tovább a teljes cikkhez...
 (http://www.tyukanyo.hu/articles/1/174/moshato_pelenka-1.html)

Cím: Re:A mosható pelenka
Írta: VeronikaBLne - 2010. április 12. 15:12:45
Lehet, hogy néhány anyuka most elhűl majd a soraimat olvasva, de bizony én nem vettem igénybe a cikkben szereplő nagytudású pelusokat.
Ennek oka főként az, hogy nekünk már csak éjszakára kell a pelus, így nincs értelme beruházni a drága megoldásokra.
S hogy én miként oldottam meg - kényszerből - a pelusozást?
Hát 3 gyerkőcnél bizony tetemes a pelusköltség, és az olcsó néha drágább...

Mikor napközben szobatiszta lett a legkisebb lányom és az egyik fiam, jött a felismerés: van textilpelusom.  ;)

Fogtam néhány vékony pólót apa és az én szekrényemből, kinevezve segédanyagnak a pelenkázáshoz.
A textilpelusból 2 db kellett egy éjszakára. Egyet hosszúra hajtogattam, egyet pedig vékony, de vastag betétté.

A polót kiterítve lefektettem, nyakától az aljáig húzódott a hosszúra hajtogatott pelus. Lánykám ráfeküdt, lába közé illesztettem a dundi betétet, ráhajtottam a hosszút. Ez fogta fel a pisit.
A poló alsó részét lábai között vezettem végig fel a derekáig (vagy még magasabbra), derekára simítottam, majd átkötöttem a két újjával.
S hogy ne legyen minden nedves reggelre: fogtam a közelünkben lévő bevásárolóközpont egyik zacsiját, aljára vágtam két lukat a lábainak, felhúztam rá mint egy bugyogót, derekánál pedig megkötöttem a zacskó füleit.
Erre patentoltam rá a bady alsó részét, így a helyén tartotta egész éjjel.

Utálja, mert reggelre pisis a popija = egyre kevesebb benne a pisi, vagyis igaz, hogy leszoktató hatása van. Szerintem az igazi tavasz eljövetelekor le is veszem róla a pelust!  :D

Mondhatja bárki, hogy micsoda megoldás, de bizony a muszáj nagy úr, de igen kíméli az amúgy is vékony pénztárcánkat!  ;)