Beszélgetősarok > Beszéljünk róla!

Távmunka, a nők mentsvára

(1/2) > >>

Napocska:
A munkaadók azért nem szeretnek női munkavállalókat foglalkoztatni, mert ...

Tovább a teljes cikkhez...

Napocska:
Cikket Zsuzsi írta, és egyet értek riportalany Zsuzsijával.

Próbáltam én is a távmunkás létet. Igaz most épp nem gyakorlom aktívan, csak nagyon kevés munkát tudok elválalni, most babázok elsősőrban. Nem volt egyszerű elindulni és teljes fizetést alkalmi mumkákból minden hónapba nem is sikerült összeszedni, de kis családi kassza kiegészítésnek jól jött amit csináltam. Főleg hirdetés feladásra, linkgyűjtésre volt igény.  De időnként akad gépelés is főleg hanganyagról. Én csináltam magamnak egy weblapot és azt hirdettem így estek be az ügyfelek és így keresnek mai napig is.

VeronikaBLne:
Kedves Napocska!
Olvasva a cikket, illetve a hozzászólásodat, igen megdöbbentem, de egyszerre fel is villanyozódtam!
Háromgyermekes, vidéki városban élő anyuka vagyok, igen kötött óvodai nyitvatartás mellett keresek munkát Pesten illetve a környéken. Iker-GYESen lévő anyuka, aki nem kell majd a régi munkahelyére vissza (létszámleépítés miatt), és nem kell az újakra sem.
Én is folyamatosan - immáron két éve - keresek itthonra munkát, de nem sikerült. Kerestem, kutattam, jelentkeztem, hirdettem... mégsem jön össze. Kérlek ha van rá mód, vegyük fel a kapcsolatot, hogy tapasztalataidat átvehessem.

Napocska:
Kedves Veronika!

Nem egyszerű sajnos így se munkát találni, én készítettem egy weblapot magamnak , bárhol akár ingyenes helyen is lehet. A weblapomat aztán mindenhol hirdettem ingyen ahol tudtam. Fórumokon aláírásomban, levelezésembe az aláírásba.

Engem főleg gépelés ügybe keresnek legnépszerűbb a hanganyagról gépelés, de akadnak akiknek óradíjba hirdetést helyezek el ingyenes weboldalakon, vagy linkeket gyűjtők. Készítettem pár weblapot is. Ezen kívül én bújtam a hirdetési újságokat és kerestem olyan kis helyeket ahol napi pár órában keresnek adminisztrációs feladatra valakit. Így is találtam magamnak munkát.

Én Gyet-en voltam így a mellé APEH-es ügyintézővel kerestünk olyan tevékenységet amihez nem kell vállalkozás elég adószámmal rendelkező magánemberré válnom. Így számlát adtam és év végén bevallással bevallottam az évi jövedelmet.

Sokat ezzel nem lehet keresni  szerintem, de nekem Gyet mellé kiegészítésnek jól jött, hol több hol kevesebb jött össze egy-egy hónapban. De azért pl fő bejelentet munkaként nem éri meg csinálni annyira sok nem jön be belőle.

Én magam részéről nem hiszek az olyan cégeknek, ahol munkáért vagy adatbázisba kerülésért előre bármit is fizetni kell. Én úgy gondolom az átverés, a rászorultak a kétségbe eset emberek lehúzása.Azt mondjuk elfogadhatónak tartom ha pl. a kifizetett munka után csekély jutalékot kér, hisz tény üzemeltetnie kell adatbázist, de így ő is ösztönözve van arra hogy munkát közvetítsen.

Első körbe ez jutott eszembe ezt akartam leírni neked van esetleg kérdésed?
Te mivel foglalkoztál előtte esetleg van nyelvtudásod?

VeronikaBLne:
Kedves Napocska!

Köszönöm a választ! Már gondolkodtam a weboldal készítésén, de most eljutottam oda, hogy valóban megpróbálom.

Sajnos a hirdetések terén nem találtam eddig semmit, pedig igen sok hirdetési oldalt böngészek. (Hol sikerült ilyen munkára lelned?)
Ami pedig napi pár órás alkalmi munka lenne, az általában Pesten végezhető, olyan könyvtárakban és levéltárakban, melyek 9kor nyitnak, és 17ig kell dolgozni. Ez pedig ütközik a vonattal elérendő óvoda nyitvatartásával (ami nem olyan rugalmas, mint Pesten, nem alkalmazkodik a más városba járó anyukák munkaidejéhez).  :(
De azért nem adom fel, csak annyira kiábrándító.

Hogy mivel foglalkoztam?
Rendszergazdaként dolgoztam 5 percre tőlünk, de a főnököm elhúnyt, a nagyvállalat pedig kiszervezte az informatikát, mert így gazdaságosabb nekik. Így nem várnak vissza, létszámleépítés címén fognak elköszönni tőlem.
Ráadásul eltelt 5 év, kiestem a gyakorlatból, újra iskolapadba kellene ülnöm, de nincs rá felhasználható keretem.  :(

Nyelvtudás?
Hát ez meg fog döbbenteni téged: semmilyen nincs. Az angolt annyira tudtam, amennyire a munkámhoz kellett, de azt is csak felejtettem.
Annak idején én még oroszt tanultam nagy vastag vöröskötéses könyvből.

Szeretnék tanulni, de sajna a gyes-ből nem telik erre sem (meg lassan semmire sem) :(
Pedig ha nincs miből tanulni, akkor nincs esélyem, ezt tudom. De ha nincs munkám, nincs miből újra-, tovább- illetve átképezni magam. És ez egy csapda, amiben sokan fuldoklunk.

Sajnálom, hogy ezt csak mi - akik benne élnek - veszik észre.
Mert előre gondolkodva: mennyivel egyszerűbb lenne a gyes alatt tanulni a munkanélküliekkel együtt, mint mondjuk a munkanélküli segély mellett.
És ez nem csak nekem lenne biznisz, hanem az államnak is: hiszen gyes után már egy munkába álló termelőt kapnának vissza, és nem kellene költeni a munkanélküli segélyezésemre. Ráadásul most azért a húsz várossal arrébb lévő munkanélküli központba talán könnyebben előteremteném a költségét, mint majd a 90 napig semmilyen munkanélküli segélyből.

Vagy ezt csak én látom ilyen formában logikusnak?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése