Tippek, receptek:
http://www.tutitippek.hu/blog/fagylalt-receptek.phpFagylaltgép nélkül is elkészíthető fagyik
Vaníliafagylalt
Hozzávalók:
ˇ 15 dkg cukor,
ˇ 2 tojás (enyhén felvert),
ˇ 4,7 dl tej,
ˇ 2-3 csomag vaníliás cukor vagy 1 db vaníliarúd,
ˇ 4,7 dl tejszín
A cukrot, tojást, tejet, és a vaníliát egy lábasba tesszük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg krémes állaga lesz. Mélyhűtőbe tesszük egy rövid időre. A tejszínből habot verünk, majd a kissé megfagyott krémet kivesszük a fagyasztóból, s habverővel megkeverjük. Mikor már sima állagú, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, s visszatesszük a mélyhűtőbe.
Csokoládéfagylalt
Hozzávalók:
ˇ 20 dkg cukor,
ˇ 2 tojás (enyhén felvert),
ˇ 4,7 dl tej,
ˇ 6 dkg csokoládé,
ˇ 4,7 dl tejszín
A vanília fagylalthoz hasonlóan összekeverjük a hozzávalókat (a tejszínt kivéve). A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, s hozzáadjuk a keverékhez, majd az egészet állni hagyjuk a fagyasztóban, míg meg nem dermed. A keveréket habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, s fagyasztóba tesszük.
Likőrfagylalt
Hozzávalók:
ˇ 3 dl tejszín,
ˇ 30 dkg cukor, 3 dl víz,
ˇ Curacao (vagy Coientrau),
ˇ 5 tojássárgája,
ˇ 1 vaníliarúd.
A 30 dkg cukorból és 3 dl vízből szirupot készítünk, s hozzáadjuk a vanília rudat. A tojássárgáját habbá verjük, s lassan belecsorgatjuk a kihűtött szirupot, folyamatos kevergetés közben. Gőz fölött felforraljuk, majd fagylaltgépben, vagy jéggel és vízzel töltött lábasba helyezett tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a Curacaot-t, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. Mélyhűtőben tároljuk.
88 recept:
http://www.izletes.hu/desszert/fagylaltKicsivu fagyijai:
http://kicsivu.hu/categories/Fagyi/Szemezgető gasztroblogok fagyijaiból:
http://fakanal.freeblog.hu/archives/2007/05/10/Fagylalt_gyujtemeny/