Kismama > Babák étkezése

Rákkeltő bébiétel

<< < (2/3) > >>

VeronikaBLne:
Kedves NaToth!

Mindent mérlegelve téve mindig inkább a gyerekeimet helyeztem előre (nem a tükör előtt állást, a forró fürdőt, a "szép legyen a lakás a barátnők előtt" törekvést, stb.), ezért volt időm mindig saját kaját főzni, és saját befőttet tenni az asztalra, és saját lekvárt kenni a kenyérre!
Aztán mikor aludtak vagy elvoltak egymással akkor olvastam, hímeztem, "csak a fülem volt rajtuk" (és ez így van a mai napig is!).

Több száz kilómétert tettünk meg anyatejért, mert nekem nem volt, és nem akartam tápszert a gyerkőcöknek! De a "tejcsárdában" nem kaptunk, mert már nem jutott! (persze később Hippoalergén tápszert kellett használjak egyiküknél, ezért azt meg kellett vegyem.)

Próbáld ki, megéri!!! A "csináld magad" dolgok mindig ezerszer többet érnek!!!!!!

Nincs rá időd! Arra nincs időnk, amire nem akarunk szakítani!!!!!

Nem akatram senkit kioktatni, csak érveket hoztam fel a bébiétel ellen!
S amint olvashattad, másnak más jön be (a saját kotyvasztást nem eszi, a bébikaját igen = ilyen is van).

Mindössze a véleményemet írtam le, mint bárki más...

És tudod mit? Szuperanyu? Igen!

Ikreim voltak, nem fértem fel a régi BKV buszra és villamosra, mert nem volt aki feltegye velem a babakocsit, ha nem volt ott a férjem = gyalogoltam Újpalotától a János kórház koraszülött osztályáig, mert nem volt autónk. És ezt kéthetente a szemészeti vizsgálatra 3 hónapon keresztül, majd havonta egyszer 2 éves korukig!
Egyedül cipeltem fel a gyerekeket és a dupla babakocsit a 9. emeletre, ha rossz volt a lift!
Egyedül vásároltam, magunknak főztem és mostam!
Nem segített senki semmiben (anyu messze volt, anyósom aktívan dolgozott!).
Én mindig mindent egyedül csináltam, csak a férjem volt, aki meló után és éjjel segített rendezni a srácokat!

Hát ezért csodálkozom (és kuncogok) azon,  hogy valaki elmegy shoppingolni, és közben a DM-ben telepakolja üveges kajával és itókával, meg babakeksszel a taligáját!

Ha nem saját magad készítesz valamit, sosem lehetsz biztos abban, hogy mit is eszel, iszol!

(Lsd. a tej: csak a kifejt valódi tej "alja" megy a zacsiba vagy dobozba, ami gyakorlatilag a méreganyag vízzel felhigítva, hiszen a javát már lefölözték, feldolgozták!)

Kicsit meg vagyok bántva, amikor valaki látatlanban ítél, mint ahogy te is!
Lehet nyugodtan gúnyolódni!
Én tudom, hogy mit teszek le a mai napig minden nap az asztalra a 3 gyermek mellett, és mit tettem le annak idején a két kicsi meg egy pici felálláskor is! Tudom, hogy ez mennyi enegriába kerül, és mennyi hasznot hoz! Sosem panaszkodtam, tettem a dolgomat!
Persze a én is szoktam fáradt lenni, én is szeretnék olvasni kicsit, vagy zenét hallgatni! De már csak pár év, és nem lesz rám ennyire szükségük. A könyv akkor is meglesz, a zenét sem viszi el az ördög! De akkor is az én lekvárom és főztöm lesz a legfinomabb!
Én tudom, hogy anyaként mit érek!

Szép napot neked!

Zsuzsi:
Lassan 10 éve fórumozom különféle babás-gyerekes honlapokon. Szinte törvényszerűen vita keletkezik a szülés módjáról, a szoptatásról, a hozzátáplálásról. Igaz, nem ilyen hamar, és nem ennyire nagyon felszínes ismeretség után.
Tudom, hogy akinek több gyereke van, hajlamosabb -kérés nélkül is- a tanácsadó szerepét betölteni. Tudom, hogy az első gyerekesen öbnizalmát könnyű kikezdeni.
Úgyhogy kérek mindenkit, legyen tekintettel a másikra.  :flower:

VeronikaBLne:
Szia!

Nem állt szándékomban senkit kioktatni, csak a véleményemet írtam le!

Azt viszont nem állhatom meg szó nélkül, ha valaki gúnyolódik!!!

Szerintem gyermekszámtól és a szüléstől eltelt időtől függetlenül éreznie kell valakinek, hogy mivel tud jót tenni a gyermekének.

Én a saját kajában bízom, más az üvegesben. Én a zöldet szeretem, más a pirosat. Én imádom az Avatárt, más utálja. És még sorolhatnám.

Attól, hogy a génállományunk egyforma, az apró eltérések tesznek minket egyedivé = a választási lehetőséget minden dologban behatároltak, de vannak! És a választásunk miatt leszünk valakivel hasonló véleményen vagy eltérő véleményen!

Szép napot nektek!

Zsuzsi:

--- Idézet ---Szerintem gyermekszámtól és a szüléstől eltelt időtől függetlenül éreznie kell valakinek, hogy mivel tud jót tenni a gyermekének.
--- Idézet vége ---
így van. NaToth is nyilván úgy gondolja, hogy ő tudja, a saját gyerekének mivel tesz jót.

NaToth:
"Kicsit meg vagyok bántva, amikor valaki látatlanban ítél, mint ahogy te is!"
"Próbáld ki, megéri!!! A "csináld magad" dolgok mindig ezerszer többet érnek!!!!!!
Nincs rá időd! Arra nincs időnk, amire nem akarunk szakítani!!!!!"

Nem tudom, miért írtad le az élettörténetedet, én nem kérdőjeleztem meg semmilyen kvalitásodat, a témához való hozzáállásodat ítéltem meg és nem "látatlanban", hanem a kommented alapján. Mint ahogy ez vica versa nem sikerült, mert én egy szóval sem mondtam, hogy nem főzök vagy hogy nincs időm, és nem hiszem, hogy bármi jogod lenne felszólító mondatokat használni.

Ez a cikk arról szólt, hogy vannak babák, akiknek az egészsége veszélybe kerülhetett, mert az anyukájuk akármilyen okból, de adott nekik üveges bébiételt.
Lehet, hogy nem termelt télen epret egy panelház 10. emeletén, akárcsak én, vagy a baba jobban szerette az üveges kaját, akárcsak Zsuzsi kisfia.
A "bezzeg én"-jellegű kommented a legkisebb mértékben sem volt helyénvaló, mert belerúgtál még egyet azokba a szülőkbe, akik most egy életen át retteghetnek, hogy nem okoztak-e súlyos kárt a gyermekükben. A gúnyolódásért elnézést kérek, első felháborodásomban írtam, a véleményemet azonban fenntartom.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése