Kismama > Kismamás, Oviba járunk és Iskolába járunk témák cikkei

Az erőszakmentes kommunikáció gyerekeinkkel szemben

(1/2) > >>

Tyukanyo.hu:
Van az a reklám, ahol anyuka tanul a gyerekkel, de csak üvöltözésre futja a kompetenciáiból ("Miért nem figyelsz jobban?!"), de aztán bevesz egy bogyót, és máris mosolyogva tanulnak, még a nap is kisüt.

Az oktatás egyik sarkalatos pontja a kommunikáció. Úgy beszélni a gyerekekhez, hogy az agresszivitástól mentes legyen, hatékonyan tudja kifejezni a szándékait, és jóízű együttműködést eredményezzen.

Tovább a teljes cikkhez...

VeronikaBLne:
Érdekes cikk...

Az elmúlt 4 évben bizony kiabáltam a fiúkkal, majd a lányommal is. Azóta, mióta az egyik albérletből anyuékhoz költöztünk, vagyis inkább menekültünk a tulajdonos elől.

Anyuéknál panelban 50 m2-es lakásban laktunk fél évig, ami maga volt a pokol. Mi akkor még csak 4en voltunk, + öcsémék 3an, és anyu.

Ott kiabáltam először a gyerkőcök előtt anyámmal meg öcsémmel, aztán úgymaradtam.
A gyermekeimmel kiabálok (néha üvöltök), persze nem minden nap, de azért elég sűrűn: rakd a helyére a kisautót vagy kihajítom a kukába; hányszor mondtam, hogy a cipőt a helyére, stb.
Persze később az bocsánatot kérek, meg minden, de az már nem olyan, mint régen, a kiabálás nélküli élet.

És ami a legszörnyűbb, hogy hiába próbálom, nem sikerül mindig leküzdeni a kiabálást, pedig igyekszem!

Mit csinálok rosszul nem tudom, de ha van tippetek, azt megköszönöm! (és próbáltam a 10ig számolást, de nem mindig válik be!)

tbea:
Ez hasonlít a "Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje" c. könyv módszereire? (nekem annyira nem megy, de kéne  :'( )

Zsuzsi:
Nem olvastam azt a könyvet, úgyhogy nem tudom megmondani.

VeronikaBLne:
Tbea!

Ezt a könyvet (már én is kerestem a könyvesboltban, kicsit drága volt. De most lehetőségem nyílik megvenni (talán már a hét folyamán, vagy jövő 7en), és akkor referálok belőle!
Vagy neked már élesben kipróbált módszereik nem jönnek be?

Ennek a sorozatnak van még egy kötete, azt is megpróbálom megszerezni, hátha abban is vannak jó tippek (csak most nem jut eszembe a címe).

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése