Tyukanyo.hu Fórum

Kézművesség => Kreatív technikák => Egyéb technikák => A témát indította: Zsuzsi - 2010. február 7. 07:56:50

Cím: Egyéb technikák
Írta: Zsuzsi - 2010. február 7. 07:56:50
Készítettél valami szépet mostanában?
Cím: Re:Egyéb technikák
Írta: kreativanyu - 2010. március 7. 17:02:08
Sziasztok!

Nem is tudom, hogy fordulhatott elő  ???, de csak ma találtam rá az oldalra papír hóvirágot keresve:)
A tyúkanyó féle papír hóvirágot megtaláltam (uazt a fotót) egy másik oldalon is, de az 2009-es bejegyzés.
Így ezt az oldalt linkeltem be forrásként.
Ezennel örömmel tudatom, a Tyúkanyó linkje bekerül az oldalsávba is a www.kreativanyu.hu (http://www.kreativanyu.hu) oldalon:)

Cím: Re:Egyéb technikák
Írta: Napocska - 2010. március 7. 19:05:02
Köszönjük hogy megjelöltél forrásként minket.
Cím: Re:Egyéb technikák
Írta: VeronikaBLne - 2010. március 16. 14:30:56
Kedves Zsuzsi!

Nagy lelkesedéssel vetettem magam a kérdésre, melyet feltettél!
Természetesen folyamatosan készítek valamit! Kevesebb ugyan az időm mint annak idején, de mindig készül valami.
Legutóbb az óvoda kérésére készítettem ajándéktárgyakat, melyek eladásával kisebb összeggel gyarapítottam az óvoda vagyonát!

Ez a technika: letisztított üvegre fonalat ragasztottam (egyszerű, papír-írószerben kapható büdi tubusos ragasztóval) úgy, hogy teljesen belepje az üveget. Erre a fonalra puffadós festékkel motívumokat rajzoltam (egyébként karácsonyi ajándéknak is készítettem párat).

Jelenleg gőzerővel a húsvétra készülök: hasonlóan befőttes üveget vonok be fonallal, majd húsvéti motívumokkal, képekkel fogom díszíteni (akár festékkel, akár szalvétatechnikával), s ebbe teszem a vékony ágakat, melyekre a gipszből öntött, gyerkőceim által kifestett díszeket fogom aggatni.

Jó szorakozás, kiélheti vele az ember a kreativitását. Ráadásul ez a technika folyamatában abbahagyható, majd folytatható bármikor, hiszen csak 1 cm vastag üvegrészt ragasztózok be és csavarom rá a fonalat. Így ha elfárad a kezem, vagy lejár a mosás , akkor abba tudom hagyni, s folytathatom, ha újra van kedves és időm!  :D

Tudom ajánlani mindenkinek!
Cím: Re:Egyéb technikák
Írta: VeronikaBLne - 2010. március 22. 15:45:48
Szia Zsuzsi!

A 7vége sem telhet el úgy, hogy ne készüljünk a következő ünnepre.  :D

Gyermekeim ovijában épp a húsvét a téma, és rügyező ágakon meg barkán kívül kifújt tojást is kértek az óvónénik.
Sajnos ezt nem sikerült prezentálnom, mert valamiért fújás előtt összeroppant a tojás és elvesztettem a kísérletező kedvemet, de helyette egy másik technika segítségével fogom meglepni a csoport apró tagjait:

Gipszből öntöttem húsvéti motívumokat a gyermekeknek (és még ma is meg holnap is öntögetem bőszen, hiszen sokan vannak). Készült tojás illetve egyéb forma is: nyuszi, virágos kosár, kiscsibe.

Ha megszáradt lecsiszolom a hátulját, majd két fél tojást összeragasztok úgy, hogy közé egy masszívabb cérnát vagy fonalat is ragasztok. Ennek köszönhetően az asztalt díszítő, vázába állított barkára vagy tekervényes faágakra is felaggathatóak lesznek, miután ki lettek festve (akril és lakk használatával még időálló is, akár kültéren is használható!!!)

Ha pedig cérna (fonal) nélkül ragasztom össze, bizony olcsóbbra jön ki a locsolásért adható tojás, mint ha azt főtt tojásból készíteném. Akrilfestékkel festve majd lelakkozva igen sokáig lehet emlék a kedves locsoló polcán, ellenben a hamar megromló főtt tojással.

Itt kell hozzátegyem, hogy az öntőformát kölcsön kértem, a gipsz pedig bent áll a szekrényben kb. 1,5 éve. Így gyakorlatilag nem kerül semmibe az alapanyag, csak az időt kell rászánni.

Az öntőforma sajnos nagyobb összegbe is kerülhet, de megéri akár megvenni is, hiszen hosszú évekig lehet használni!

Amint meglesznek a fotók, teszem picasawebes oldalamra, és meg lehet kukucskálni.  :o

Szép napot nektek!
Cím: Re:Egyéb technikák
Írta: Napocska - 2010. június 15. 07:32:40
Kicsi lányom készítette tanároknak egyszerű fa képkeret és egy színezett kép. A kép eredetileg hímzés minta, de nekem így kiszínezve is nagyon tetszik

(http://v4c170dcd9acb2.sharedpic.com/201006150721/t-4c170dcd9acb2-kep.gif) (http://www.sharedpic.com/201006150721/4c170dcd9acb2-kep.html)
Share Your Pictures! (http://www.sharedpic.com/)

A minta innét származik http://www.needlenthread.com/patterns (http://www.needlenthread.com/patterns)