Kézművesség > Kézműves cikkek

Gondolat-lekvár

(1/1)

Napocska:
Csak azoknak, akiket a legjobban szeretünk.

Bár egyszerűnek tűnik, mégsem olyan könnyű egy jó gondolat-lekvárt elkészíteni. Nagyon fontos a megfelelő gondolatok, idézetek összegyűjtése. Nem jó megoldás mindenkinek ugyanazt adni, komoly előkészítő munkát igényel, hogy akinek szánjuk, személyesen neki szóljanak a gondolatok.

Tovább a teljes cikkhez...

Ha készítettél hasonlót és szeretnéd megmutatni nekünk, akkor itt megteheted.

VeronikaBLne:
Valóban nem kis feladat az idézet megkeresése. Ha pedig több kell, az bizony kemény dió... annak, aki nem tudja hova nyúljon.
Amikor én voltam iskolás, akkor nagy divat volt egy spirál füzetbe idézeteket, kedves, szomorú történeteket gyüjtögetni. Bizony kézzel írtuk még, színes tollakat és ceruzákat használva. Két teli füzetem is van fent jól elzárva, hogy elővehessem, ha itt az ideje.
Akkor a gyűjtés úgy zajlott, hogy akinek volt ilyen füzete, azt kölcsönkérted, kiírtad ami tetszett vagy nem volt meg, aztán visszaadtad. Így telt be napról napra több oldal a füzetben.

De ami tény, hogy valóban nehéz megtalálni a megfelelő idézetet.

Amivel viszont nem értek egyet az a következő (mondhatni továbbfejlesztve a befőttes üveg ötletet): Az idézetet nem csak alkalmakkor (szülinap, valentin-nap, stb) adhatod, hanem akkor is, amikor egyszerűen csak úgy érzed, hogy hétköznapi szavakkal nem tudod elmondani, mit érzel, vagy éppen nem mered kimondani és felvállalni a gondolataidat. Éppen ezért egy idézet bizony lehet sértő, vagy bántó. De ezek az idézetek kevésbé tudnak marni, mint talán a hirtelen fellángolásból fakadó, kikiabált szavak!!!!
Épp ezért tudom javallni, hogy adj idézetet akkor is, ha mérges vagy, akkor is, ha üvölteni volna kedved.
S hogy kinek? Bárkinek!!!! Akár a főnöködnek is tudtára adhatod ily módon, hogy pl. oltári bunkó, vagy büdi a szája.

És ami jó lehet ebben, hogy szépen elkészíted az idézetet egy színes papírra, kézzel vagy géppel írva, odaírod az idézet forrását, s ha nem akarod vállalni a kilétedet, odacsempészed az adott személy asztalára aláírás nélkül. És így a diadalérzet megvan benned, hogy te "megmondtad" a magadét, mégsem leszel munkanélküli!  ;)
(Bár itt kell hozzá tegyem, hogy a fenti sorokban leírt "titkosság" nem az én asztalom, én bizony aláírnám!)

Agika.ie:
Sziasztok!
Íme az én idézeteim, amit akár naponta is húzhatunk egy üvegből vagy tálból. Köszönöm az ötletet, indulok gondolat lekvárokat gyártani! :) :

FORDÍTSD AZ ARCODAT A NAP FELÉ ÉS AZ ÁRNYÉKOD A HÁTAD MÖGÉ KERÜL.

HIGGY ÖNMAGADBAN! SENKI SEM KÉPES TÖBBRE, MINT AMIRE KÉPESNEK TARTJA MAGÁT. A HIT HEGYEKET TUD MEGMOZGATNI.

MA SZAKÍTOK MAGAMNAK FÉL ÓRÁT, ÉS PIHENNI FOGOK!

HINNED KELL A CSODÁKBAN, HOGY MEG TUDD ŐKET VALÓSÍTANI!

FOGADD SZÍVEDBE A RITMUS ÉS A ZENE EREJÉT, MERÍTS ERŐT BELŐLÜK!

A TŰZ ÉL, A VÍZ MESÉL, A SZÉL SZÁLL, A FÖLD SZÉP ÉS TIÉD. VIGYÁZZ A TERMÉSZETRE, MERÍTS ERŐT BELŐLE!

AZ ÉLETBEN MINDEN VISSZATÜKRÖZŐDIK, JÓ-ROSSZ EGYARÁNT. A SZERELEM ELHERVAD BIZALOM NÉLKÜL.

TISZTA SZÍVBŐL ÉLJ A MÁNAK…HOLNAP IS! AZ APRÓ SZÉPSÉGEK MEGTALÁLÁSA A KÖRÜLÖTTÜNK LÉVŐ VILÁGBAN REJTŐZIK. MINDEN NAP ÚJ CSODÁT KÍNÁL.

MINDEN NEHÉZSÉG KÖZÖTT VAN EGY MEGOLDÁS SZIGETE. A BARÁTSÁG MEGSOKSZOROZZA AZ ERŐDET.

A SZERETET AZT IS GYÓGYÍTJA, AKI ADJA, AZT IS , AKI KAPJA. SZERESS: SAJÁT ERŐD IS NÖVELED VELE!

SZERESD ÉS FOGADD EL ÖNMAGAD, ÍGY LELKED MEGSZÉPÜL. AZ ÖRÖMTELI LELKIÁLLAPOT KÖRNYEZETEDET IS MEGSZÉPÍTI.

ISMERD MEG ÉS ÉLD ÁT CÉLODAT! A HOZZÁ VEZETŐ ÚT AUTOMATIKUSAN KI FOG RAJZOLÓDNI ELŐTTED. A TEREMTŐ KÉPZELET SEGÍTSÉGÉVEL VONZD MAGADHOZ A CÉLT!

HUNYD BE A SZEMED, HOGY „LÁSS”! A BENNED REJLŐ MÉLYSÉGEK ÉS MAGASÁGOK MEGISMERÉSE ÚJ DIMENZIÓKAT TÁR FEL. NE SZÉGYELD A SZAVAK EREJÉVEL BÍZTATNI ÖNMAGAD. SIKERÜLNI FOG!

MA BOLDOG LESZEK! HISZEM, HOGY A LEGTÖBB EMBER OLYAN BOLDOG, AMENNYIRE ELHATÁROZZA MAGÁT ÉS A BOLDOGSÁG BELÜLRŐL JÖN, NEM KÜLSŐSÉGEKTŐL FÜGG!

MA JÓKEDVEMET KARBAN TARTOM! HA JÓ KEDVEMET ELVESZTETTEM A LEGBIZTOSABB SZÁNDÉKOS ÚT A BOLDOGSÁGHOZ AZ, HA VIDÁMAN FELÜLÖK ÉS ÚGY BESZÉLEK, CSELEKSZEM MINTHA MÁRIS JÓKEDVŰ VOLNÉK!

MA TÖRŐDNI FOGOK A TESTEMMEL! MEGDOLGOZTATOM, VIGYÁZOK RÁ, NEM ÉLEK VISSZA ÉS NEM HANYAGOLOM EL, HOGY TÖKÉLETESEN ENGEDELMESKEDJEN PARANCSAIMNAK!

MA CSISZOLNI FOGOM AZ ELMÉMET, TANULOK VALAMI HASZNOSAT! OLVASOK VALAMIT, AMI GONDOLKODÁST ÉS FIGYELMET KÍVÁN!
HA EGY DOLOG ÉR VALAMIT AZ ÉLETBEN, MINDIG NEHÉZ MEGVALÓSÍTANI. PRÓBÁLKOZZ, HOGY TAPASZTALJ ÉS TANULJ!

NEM TÖRTÉNIK SEMMI KÜLÖNLEGES EGY SIMA ÉS EGYENES ÚTON. EGY ÚJ IRÁNY ÚJ PERSPEKTÍVÁKAT NYIT ELŐTTED.

AKI ELTÉKOZOLJA IDEJÉT, AZ ELTÉKOZOLJA AZ ÉLETÉT IS. TESTED LELKED MINDIG TUDJA MIRE VAN SZÜKSÉGED. FIGYELJ MEGÉRZÉSEIDRE!

MINDIG TUDD, SOSE FELEDD, HOGY TÖBB VAGY, MINT FIZIKAI TESTED! A GONDOLAT EREJE KORLÁTLAN LEHETŐSÉGEKET NYIT ELŐTTED.

SOHA NEM A KÖRÜLMÉNYEK SZABJÁK MEG KEDÉLYÁLLAPOTUNKAT, HANEM HOZZÁÁLLÁSUNK A KÖRÜLMÉNYEKHEZ.

A SORS GONDOSKODIK ARRÓL, HOGY MINDENKI AZT TANULJA MEG, AMIVEL SZEMBEN A LEGNAGYOBB ELLENÁLLÁST FEJTI KI. A VALÓSÁGBAN MINDENKINEK SAJÁT MAGÁVAL KELL MEGVÍVNIA A HARCÁT.

CSAK AZ A PROBLÉMA NYOMASZT, AMELYRŐL NEM VAGYUNK HAJLANDÓAK TUDOMÁST VENNI. A GONDOKKAL VALÓ SZEMBESÜLÉS MÁR ÁRTALMAS LÉPÉS A MEGOLDÁSOK FELÉ.

NE ADD FEL SOHA ÁLMAIDAT! AZ ÚTON VÉGIG KELL MENNI, HOGY MEGTALÁLD ÖNMAGAD LELKI BÉKÉJÉT.

MA EDZENI FOGOM A LELKEMET! JÓT TESZEK VALAKIVEL ÉS TITOKBAN TARTOM. NEM VÁROK HÁLÁT, CSAK AZ ADAKOZÁS ÖRÖMÉÉRT ADOK. HA JÓ VAGYOK MÁSOKHOZ, MAGAMHOZ VAGYOK A LEGJOBB!

MA KEDVES LESZEK, ÉS OLYAN JÓL FOGOK KINÉZNI, AHOGY CSAK TUDOK! CSINOSAN ÖLTÖZKÖDÖM, HALKAN SZÓLÓK, UDVARIASAN VISELKEDEM, BŐKEZŰ LESZEK A DICSÉRETTEL, NEM KRITIZÁLOK. HA ÉSZREVÉTELEM VAN, KÉRDEZEK ÉS JAVASOLOK.

MA A MAI NAPNAK FOGOK ÉLNI, ÉS NEM AKAROM ÉLETEM MINDEN GONDJÁT EGYSZERRE MEGOLDANI! MEGCSINÁLOK LEGALÁBB KÉT DOLGOT, AMIHEZ NINCS KEDVEM, CSAK AZ EDZÉS KEDVÉÉRT!

MA PROGRAMOT KÉSZÍTEK! LEÍROM MIT AKAROK CSINÁLNI, AMIT LEÍRTAM BE IS TARTOM. EZ MEGSZABADÍT A SIETSÉGTŐL ÉS A BIZONYTALANSÁGRÓL.

MA NEM FOGOK FÉLNI, FŐLEG ATTÓL NEM, HOGY BOLDOG LEGYEK, ÉLVEZZEM A SZÉPET, SZERESSEK ÉS HIGGYEM, HOGY AKIKET SZERETEK VISZONT SZERETNEK!

Napocska:
Nagyon köszönjük hogy leírtad idézeteidet , szerintem ez a legnehezebb része az elkészítésének.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése