Szerző Téma: Decorpub közösség  (Megtekintve 504 alkalommal)

Zsuzsi

• Global Moderator
  • tyúkanyó
  • Tyúkanyó
Decorpub közösség
« Dátum: 2011. október 11. 19:49:59 »
Itt találhatjátok a http://www.decorpub.hu/ oldal újdonságait, akcióit, tanfolyamait, híreit.

Csilla bemutatkozása:

Sziasztok!
Nemrég a neten összefutottam Zsuzsival és beszélgetni kezdtünk arról, ki mivel foglalkozik ma. Elég gyorsan kiderült, közösen is folytathatjuk a munkát: az én hobbimániám talán hasznára lehet a tyúkanyós olvasóknak.

Léhner Csillának hívnak, foglalkozásomat tekintve kézműves oktató vagyok. Már gyerekkoromban is kiderült, az otthoni szöszmötölés igencsak kedvemre való, szinte folyamatosan barkácsoltam, festettem, varrtam és kalapáltam és ez akkor sem múlt el, mikor felnőttem. Mára leginkább a modern díszítési technikákkal foglalkozom; hobbivegyszereket forgalmazok és műhelyemben foglalkozásokat is tartok, ahol a részvevők megismerhetik a hobbivegyszerek használatát és elsajátíthatják a kreatív díszítési technikákat. Nagyon szeretem ezt a világot és hiszem, kellő segítséggel mindenki örömét lelheti benne pont úgy, ahogy én! Hobbimániám grafomániával is párosul, éveken át írtam a hobbilaboros www.pentacolor.blogspot.com blogot, amit mára felváltott a www.hobbimuhely.blog.hu. Mindehhez a szakmai hátteret jelenleg a www.decorpub.hu biztosítja.

A tyukanyo.hu -val való együttműködésünk többrétű lesz. Egyrészt szívesen segítek majd itt a fórumban, ha elakadsz egy-egy tárgy díszítésével, lesznek ünnepkörökhöz kapcsolódó hangulatkeltő tippjeim is, és külön kedvezményeket kínáltam fel kizárólag a tyúkanyós olvasóknak. Az adott kedvezményről majd hírlevélben értesülhetsz.

Tehát díszítésre fel, ha elakadsz, vagy nincs ötleted, esetleg van egy megunt tárgyad, amit szeretnél a frissen festett szobádhoz igazítani, szólj, találjuk ki közösen!
Üdvözlettel:
L.Csilla
Szép napot!

Zsuzsi

• Global Moderator
  • tyúkanyó
  • Tyúkanyó
Re:Decorpub közösség
« Válasz #1 Dátum: 2011. október 11. 19:51:39 »
Figyeljétek a legfrissebb  hírlevelünket  :mailbox2:
Csilla máris meglepetéssel kedveskedik nektek!
Szép napot!

Lilli

• tojgli
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2012. február 1. 10:18:07 »
Kedves Csilla!
Van egy nagy kerek papírhordónk. Még régebben kaptuk egy ismerősöm apukájától. Mi szennyestartónak használjuk. De szerettem volna kicsit felturbózni, mert ronda zöld színe van, és egyáltalán nem illik a fürdőszobába. Elkezdtem hát betekerni spárgával, mivel vonzanak az egyszerű naturalisztikus dolgok. Még nem is készültem el vele, máris újabb nehézségbe ütköztem. Valamennyire mégiscsak jó lenne vízhatlanítani a biztonság kedvéért, és kicsit jobban a környezetéhez igazítani. Küldenék képeket is róla.

Mindenféle segítő ötletnek örülnék! Előre is köszönöm a választ!

Bár elég rég óta nem írt ide senki, remélem célba jut a kérésem!

« Utoljára szerkesztve: 2012. február 3. 11:09:48 írta Lilli »

Csilla

• tojáshéj
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2012. február 2. 17:33:06 »
Lilli, ez nagyon klassz lesz!

Vízhatlanításra több anyagot is alkalmazhatsz - attól függ, mi van otthon?!
Jó lehet a vízálló faipari ragasztó (pl. Palma), vagy vízbázisú lakk (Köber, Quickfloor, stb.). Azért a háztartásiboltos anyagokat említem, mert ehhez a hordóhoz nem kevés mennyiségre lesz szükséged... Használhatsz oldószeres lakkot is - de az elég sokára lesz szagtalan, maradjunk inkább a vízbázisú anyagoknál!

A vízhatlanítást szerencsés lenne két részletben, két réteg "lakkal" elvégezni. Elsőre hígítsd fel a választott lakkot és azzal itasd át az egész spárgás felületet. A híg lötty beszivárog majd a rostok közé és így az egész zsinórozásnak ad egy stabil tartást és megköti a kósza szöszöket is. Hagyd alaposan megszáradni (fűtés idején egy nap).

Másodszorra is jó lenne kicsit vízzel hígítani a lakkot, egyenletesebb és szebb lesz a bevonatod.
A két réteg így bőven elegendő védelmet fog nyújtani és a spárga durván karcoló szálait is be fogja vonni. Ha esetleg úgy érzed, még kitéphetne egy harisnyát, akkor kapjon még egy réteget!

Azt vedd még figyelembne, hogy néhány spárga úgy viselkedik, mintha zsíros lenne. Ha az első vizesebb réteg szemmel láthatóan összefut a felületén, akkor (sajnos) addig kell a lakkos rétegeket felhordani egymás után, amíg ez az összeugrás nem tapasztalható.

Nekem nagyon tetszik így natúr színben az egész hordó, én nem díszíteném tovább....

Jó munkát, ha készen vagy, mutasd meg feltétlenül!

Lilli

• tojgli
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2012. február 3. 11:16:58 »
Köszönöm a gyors választ! Hasznos segítséget jelentett.
(*
Vízhatlanításra több anyagot is alkalmazhatsz - attól függ, mi van otthon?!
Jó lehet a vízálló faipari ragasztó (pl. Palma), vagy vízbázisú lakk (Köber, Quickfloor, stb.). Azért a háztartásiboltos anyagokat említem, mert ehhez a hordóhoz nem kevés mennyiségre lesz szükséged...
Igen, már a spárgából is jókora mennyiség fogyott, így azt is vennem kell még a befejezéshez.

Ha elkészülök jelzem.

SZÉP NAPOT!