Tyukanyo.hu Fórum
2010. szeptember 8. 02:30:28 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Gyere, játssz velünk szeptemberben is  részletes információ

Főoldal   Súgó Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Gondolat-lekvár  (Megtekintve 673 alkalommal)
Napocska
Global Moderator
jérce

« Dátum: 2010. február 9. 20:35:01 »

Csak azoknak, akiket a legjobban szeretünk.

Bár egyszerűnek tűnik, mégsem olyan könnyű egy jó gondolat-lekvárt elkészíteni. Nagyon fontos a megfelelő gondolatok, idézetek összegyűjtése. Nem jó megoldás mindenkinek ugyanazt adni, komoly előkészítő munkát igényel, hogy akinek szánjuk, személyesen neki szóljanak a gondolatok.

Tovább a teljes cikkhez...

Ha készítettél hasonlót és szeretnéd megmutatni nekünk, akkor itt megteheted.

Naplózva

Napocska

VeronikaBLne
naposcsibe
**

« Válasz #1 Dátum: 2010. március 23. 13:41:10 »

Valóban nem kis feladat az idézet megkeresése. Ha pedig több kell, az bizony kemény dió... annak, aki nem tudja hova nyúljon.
Amikor én voltam iskolás, akkor nagy divat volt egy spirál füzetbe idézeteket, kedves, szomorú történeteket gyüjtögetni. Bizony kézzel írtuk még, színes tollakat és ceruzákat használva. Két teli füzetem is van fent jól elzárva, hogy elővehessem, ha itt az ideje.
Akkor a gyűjtés úgy zajlott, hogy akinek volt ilyen füzete, azt kölcsönkérted, kiírtad ami tetszett vagy nem volt meg, aztán visszaadtad. Így telt be napról napra több oldal a füzetben.

De ami tény, hogy valóban nehéz megtalálni a megfelelő idézetet.

Amivel viszont nem értek egyet az a következő (mondhatni továbbfejlesztve a befőttes üveg ötletet): Az idézetet nem csak alkalmakkor (szülinap, valentin-nap, stb) adhatod, hanem akkor is, amikor egyszerűen csak úgy érzed, hogy hétköznapi szavakkal nem tudod elmondani, mit érzel, vagy éppen nem mered kimondani és felvállalni a gondolataidat. Éppen ezért egy idézet bizony lehet sértő, vagy bántó. De ezek az idézetek kevésbé tudnak marni, mint talán a hirtelen fellángolásból fakadó, kikiabált szavak!!!!
Épp ezért tudom javallni, hogy adj idézetet akkor is, ha mérges vagy, akkor is, ha üvölteni volna kedved.
S hogy kinek? Bárkinek!!!! Akár a főnöködnek is tudtára adhatod ily módon, hogy pl. oltári bunkó, vagy büdi a szája.

És ami jó lehet ebben, hogy szépen elkészíted az idézetet egy színes papírra, kézzel vagy géppel írva, odaírod az idézet forrását, s ha nem akarod vállalni a kilétedet, odacsempészed az adott személy asztalára aláírás nélkül. És így a diadalérzet megvan benned, hogy te "megmondtad" a magadét, mégsem leszel munkanélküli!  Wink
(Bár itt kell hozzá tegyem, hogy a fenti sorokban leírt "titkosság" nem az én asztalom, én bizony aláírnám!)
Naplózva
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!
Adatvédelmi nyilatkozat